După ce, săptămâna trecută, am consemnat un adevărat dezastru pentru echipele din Ilfov, în week-end-ul care a trecut, acestea au mai „dres busuiocul”. Toate cele trei team-uri au obținut victorii, Academica Clinceni, cea mai bine clasată, menținându-se, astfel în lupta pentru promovare.

Meciul susținut în deplasare cu Ceahlăul a adus ce-a de-a a zecea victorie în acest sezon pentru FC Clinceni, care a urcat pe locul trei în Seria I, acolo unde va ierna, în urma înfrângerii suferite de Dacia Unirea Brăila cu CS Balotești.

 

Kuku și „Cocoșul”, eroii meciului

Academica s-a impus fără probleme în cea de-a 18 etapă, ultima a turului, în fața nemțenilor, aflați
într-o degringoladă totală. Clinceniul a început bine meciul, iar I. Bujor (min 14) și Kuku (min 16), în situații de unu la unu cu portarul s-au precipitat și au ratat. Superioritatea clară a ilfovenilor a adus și golul, care plutea în aer. Kuku a marcat cu capul, din 6 metri, aproape de pe picioare, după un corner bătut de Alexandru Neagu. În repriza a doua, Vlad Bujor a ratat o ocazie rarisimă, chiar în primul minut, fiind deposedat în ultimul moment de un fundaș al nemțenilor. Scăpat apoi singur cu portarul nemțenilor, Bujor a întîrziat șutul și a pierdut balonul. A urmat o perioadă în care gazdele au avut un joc mai consistent. În minutul 85, însă, intrat de doar 2 minute în teren, Andrei Antohi, alintat „Cocoșul” de coechipieri, a avut o acţiune personală de toată frumuseţea pe partea stângă și a finalizat cu șut la colţul lung și gol.

La Academica vor veni întăriri

„A fost un rezultat firesc, o consecinţă a diferenţei de valoare dintre cele două loturi. Ne-am impus fără probleme, dacă eram mai concentraţi, scorul putea fi mult mai mare”, a spus Bogdan Apostu, managerul general al clubului. După meci, el a mai arătat că, în vacanța de iarnă, echipa se va despărți de 2-3 jucători, dar se vor aduce și întăriri. „Cei care nu au dat randamentul scontat trebuie să ne părăsească și vom aduce trei, maxim patru jucători care să ne ajute, care să fie peste nivelul echipei”, a mai pre­cizat Apos­tu.

După această victorie, Academica termină anul 2015 pe locul 3 cu 33 de puncte, la 3 puncte de primele două clasate, Dunărea Călărași și Rapid, care au un număr egal de puncte – 36 -, dar Rapid are un meci mai puțin. Academica va disputa următorul meci, primul din retur, acasă, pe 27 februarie, chiar împotriva echipei din Giulești, dar nu va putea să-i detroneze pe rapidiști de pe locul 2, decât în situația în care va obține o victorie la cel puțin 3 goluri diferență.

 

CS Balotești încurcă socotelile Daciei Unirea Brăila

 

După parcursul bun al brăilenilor din tur, nimeni nu s-ar fi așteptat ca aceștia să se împiedice de buturuga mică – CS Balotești. Ei au pierdut, în deplasare, cu scorul de 1-0, după golul înscris de ilfoveni prin Gojnea (min. 42), la un corner executat de Sandu. În replică, fotbaliștii brăileni s-au mutat cu întreg efectivul în terenul gazdelor, dar au ratat copios cel puțin 4 mari ocazii. După această înfrângere, echipa din Brăila a acuzat starea terenului, dar și faptul că dimensiunile acestuia sunt la limita inferioară a regulamentului.

La Berceni, meciul dintre ACS și Bucovina Pojorâta nu a prea avut istorie. Bucovinenii au prestat un joc slab și au fost aspru sancționați de ilfoveni. Era minutul 9, când tabela consemna primul gol pentru Berceni (Pădurețu), iar până la finalul primei reprize scorul era, deja, 3-0 (Pătrașcu, ‘23 și E.Nicu, ‘40). Scorul final a fost stabilit de Fîșie care a înscris din penalty, în min. 85.