RIO 2016

Alți doi sportivi români au obținut biletele pentru Jocurile Olimpice de la Rio. Este vorba de Ion Iulian Panait (lupte) și Ana Luiza Filiorianu (gimnastică ritmică). Astfel, până în prezent, delegația României totalizează 60 de sportivi pentru competiția din Brazilia. Ion Iulian Panait a câștigat categoria 66 kg (greco-romane) la turneul preolimpic de la Ulan Bator (Mongolia) și s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Panait, care l-a învins în finală pe finlandezul Tero Seppo Vaelimaeki, obţinuse biletul pentru Rio odată cu calificarea în ultimul act al categoriei. Celălalt sportiv este Ana Luiza Filiorianu, care s-a calificat la JO după ce a ocupat locul 7 în concursul preolimpic de gimnastică ritmică, desfășurat la Rio de Janeiro. Filiorianu, însoţită la acest concurs de antrenorul emerit al lotului olimpic de gimnastică ritmică Maria Gîrba, a totalizat 66,699 puncte, primele zece clasate obţinând biletul pentru Jocurile din luna august.

 

TENIS

Simona Halep (foto) a mai coborât un loc în clasamentul WTA, de pe 6 pe 7, după eliminarea din optimile turneului de la Stuttgart. Aceasta este cea mai slabă clasare pentru româncă, din 3 martie 2014 încoace. Halep e în pericol să mai coboare câteva poziţii, în perioada următoare. Constănţeanca se află la numai 320 de puncte distanţă de a zecea jucătoare a lumii, Belinda Bencic, și la doar 500 de ieșirea din Top 10. Americanca Serena Williams e în continuare prima în top, iar poloneza Agnieszka Radwanska și germanca Angelique Kerber completează podiumul. Garbine Muguruza, Victoria Azarenka și Petra Kvitova se află și ele în faţa Simonei Halep, care este doar a 29-a în clasamentul Road to Singapore, care decide calificatele la Turneul Campioanelor.

 

HOCHEI

 

Hocheiul românesc a rezistat doar un an în Divizia IB a Campionatului Mondial, după turneul din Croaţia, desfășurat săptămâna trecută, urmând să revină în lumea a treia a acestei discipline. România a înregistrat 5 înfrângeri, toate la cel puţin 3 goluri diferenţă. Astfel, România a revenit după un an în Divizia IIA, în 2017 urmând să evolueze alături de Spania, Belgia, Serbia, Islanda și Australia.