Handbal

“Câinii” lui Eliodor Voica au suferit sâmbătă prima înfrângere din grupele EHF Velux Champions League. La fel ca precedentele partide ale Campioanei României și meciul de la Braga a fost unul extrem de echilibrat, pierdut de dinamoviști pe muchie de cuțit. Alb-roșii au condus încă din primele minute, 3-1, însă, pe finalul primei reprize, portughezii au echilibrat situația, scorul de la pauză fiind 18-18. În repriza secundă, greșelile dinamoviștilor din apărare au făcut diferența și, cu toate că portarul Irimuș a parat 22 de mingi, gazdele s-au impus 34-32. Cel mai bun marcator al bucureștenilor a fost Sajad Esteki, cu 11 goluri. După cele patru etape disputate până acum, Braga și Dinamo se află la egalitate de puncte în grupa D, câte patru, și ocupă locurile 3 și 4. În următoare etapă (sâmbătă, 22 octombrie), Dinamo o întâlnește acasă pe Nantes.

 

 

În primul meci din noul sezon al Ligii Campionilor la handbal feminin, CSM București a învins cu 24-21 pe Rostov-Don. După 12-10 la pauză, jucătoarele antrenate de Jacob Vestergaard s-au impus în final la trei goluri diferență. Paula Ungureanu și Jelena Grubisici au fost într-o formă de zile mari. Dacă Paula a avut la un moment trei parade consecutive, Jelena Grubisici a și marcat 2 goluri din poartă în poartă. Deținătoarea trofeului are ca obiectiv în acest sezon calificarea la turneul Final 4. Isabelle Gulden (foto) a fost cea mai bună marcatoare a bucureștencelor cu 6 reușite.

 

 

 

CSM București, vicecampioana României la handbal masculin, a fost eliminată neașteptat din Cupa EHF, după ce a fost învinsă de echipa croată RK Zamet cu scorul de 27-21. Deși în meciul tur bucureștenii au reușit victoria la o diferență de 5 goluri (29-23), iar în manșa secundă conducea cu 15-13, echipa lui Zvonko Sundovski a avut o repriză a doua dezastruoasă. CSM a marcat doar 6 goluri, primind 14. Scorul la general a fost 50-50, dar croații au mers mai departe, în turul trei preliminar, datorită numărului mai mare de goluri marcate în deplasare. Pentru CSM au marcat: Krsto Milosevic 3 goluri, Goce Georgievski 5, Marius Stavrositu 1, Javier Humet Gaminde 4, Marius Novanc 3, Sasa Marjanac 3, Nicușor Negru 1, Samvel Aslanian 1.