TENIS. Adrian Ungur, Marius Copil, Horia Tecău şi Florin Mergea fac parte din echipa României de Cupa Davis care, la sfârșitul săptămânii vii-toare, va întâlni Danemarca în primul tur al Grupei I Zona Euro-Africană. Căpitanul nejucător Ciprian Porumb i-a trecut în lotul lărgit și pe Victor Crivoi şi juniorul Patrick Ciorcilă. Cel mai titrat jucător nordic este Frederick Nielsen care ocupă locul 374 la simplu şi 20 la dublu.

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis, Ciprian Porumb, a declarat că a făcut eforturi pentru a-l aduce în lot şi pe Victor Hănescu, dar nu a putut ajunge la un consens. „S-au purtat negocieri financiare cu Victor Hănescu, dar nu am ajuns la o înţelegere. Victor a fost convocat la fel ca toţi jucătorii, dar nu a mai răspuns”, a declarat Porumb.

HANDBAL. Preşedintele clubului de handbal feminin Oltchim Rm Vâlcea, Petre Berbecaru, a anunțat că Valentina Ardean Elisei, care şi-a între-rupt activitatea sportivă deoarece a născut, ar putea redeveni jucătoarea campioanei României. “Sunt convins că nu va sta mult în afara terenului, este o jucătoare ambiţioasă care nu poate sta mult departe de handbal. O să le expun antrenorilor situaţia lui Alice (n.r. – numele sub care este cunoscută handbalista printre coechipiere) şi ei vor decide dacă îi vom face sau nu o propunere”, a spus Berbecaru. Valentina Ardean Elisei, 32 de ani, a evoluat în ultimele şase sezoane la Oltchim, alături de care a cucerit şase titluri naţionale, două Cupe ale României, Supercupa României, Cupa Cupelor, Trofeul Campioanelor şi a jucat finala Ligii Campionilor în 2010. Mult timp a fost considerată una dintre cele mai bune extreme stânga din lume.

GIMNASTICĂ. Raluca Haidu, campioană europeană de gimnastică cu echipa României în 2012, cel mai bun sportiv al judeţului Hunedoara în anul precedent, a renunţat la sportul de performanţă şi se pregăteşte pentru Bacalaureat, intenţionând să urmeze apoi Institutul de Educaţie Fizică şi Sport. „Am decis ca începând cu acest an să nu mai fac gimnastică de performanţă. Nu mi-a fost uşor să renunţ la gimnastică. A fost o decizie greu de luat şi rămân cu regretul că nu am avut ocazia să particip la Jocurile Olimpice de la Londra”, a declarat Raluca Haidu. Gimnasta în vârstă de 19 ani a obţinut cea mai mare performanţă în anul 2012 când şi-a trecut în palmares titlul de campioană europeană cu echipa României la Bruxelles. Ea mai este medaliată şi cu bronz la bârnă şi cu echipa la Europenele din 2010 de la Birmingham, Marea Britanie.