TENIS. Cel mai bine clasat jucător de tenis din România în clasamentul ATP, Victor Hănescu, va dona banii câștigaţi în Cupa Davis pentru dezvoltarea tenisului la nivel de juniori prin campania „Orice campion are un început”, în care se dorește sprijinirea elevilor și juniorilor de pe întreg teritoriul țării. 

„Mi-am dorit dintotdeauna să văd că juniorii români beneficiază de același suport ca și cei din alte ţări. Avem resursele necesare și ar fi păcat să nu le folosim. Campania aceasta va crea un precedent și, sper eu, cu ajutorul viitorilor parteneri, să facem fericiţi cât mai mulţi copii“, a declarat Hănescu.


GIMNASTICĂ RITMICĂ. România a cucerit cinci medalii la Jocurile Mondiale de la Cali (Columbia), toate în concursul de gimnastică aerobică. Corina Constantin a câștigat aurul la individual feminin, al doilea titlu fiind cucerit la perechi, de Bianca Becze și Marius Petrușe. O medalie de argint a fost adjudecată în proba de trio, de Anca Surdu, Corina Constantin și Andreea Bogati, alta la grup (Bianca Becze, Anca Surdu, Cristina Deac, Corina Constantin, Andreea Bogati), iar a treia la dans aerobic (Bianca Becze, Dacian Barna, Anca Surdu, Diana Deac, Marius Petrușe, Andreea Bogati, Cristian Iordan, Marius Gavriloaie). La Jocurile Mondiale 2013, România a participat în probele de gimnastică aerobică, gimnastica ritmică și parașutism. 

KAIAC-CANOE. România a cucerit două medalii, un aur și un bronz, la Mondialele de kaiac-canoe disputate în Canada, la Niagara. La kaiac patru – 500 de metri, o probă olimpică, în componenţa Florida Ciută, Elena Meroniac, 

Iuliana Croitoru și Daniela Varona, România a cucerit bronzul, „tricolorele” fiind depășite de Ungaria și Rusia. Florida Ciută și Elena Meroniac s-au revanșat însă în proba de kaiac 2 pe distanţa de 500 de metri, unde au trecut primele linia de sosire, surclasând bărcile din Spania, Noua Zeelandă, Polonia, Danemarca, Ungaria, Canada, Rusia și Marea Britanie.