Tenis. Simona Halep, cap de serie numărul 21 și locul 19 WTA, a ratat calificarea în sferturile de finală ale US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, după ce a fost învinsă, în faza optimilor, cu 6-2, 7-6 (7/3), de Flavia Pennetta (Italia), poziţia 83 în ierahia mondială. Meciul a fost întrerupt din cauza ploii în setul al doilea, când românca avea minge de set (scor 2-6, 5-4, 40-30), fiind reluat după patru ore și jumătate. Pentru performanţa reușită la US Open, Halep va primi 165.000 de dolari și 280 puncte WTA.


Canotaj. Echipajul feminin de 8+1 al României, în componenţa Cristina Ilie, Cristina Grigoraș, Camelia Lupașcu, Roxana Cogianu, Nicoleta Albu, Ioana Crăciun, Andreea Boghian, Ionela Zaharia și Daniela Druncea, a câștigat medalia de argint la Campionatul Mondial de canotaj de la Chungju (Coreea de Sud). Echipajul a terminat proba cu timpul de 6.07.04, câștigătoare fiind SUA, iar locul trei revenind Canadei. A fost a doua medalie obţinută de România la CM, după argintul la dublu rame fără cârmaci, cu Roxana Cogianu și Nicoleta Albu.


Gimnastică. Diana Bulimar a câștigat finalele la bârnă și sol, respectiv un loc III la paralele, iar Sandra Izbașa a obţinut un loc secund la sol, la reuniunea de la Alphen aan den Rijn (Olanda). Bulimar a fost notată cu 14.533 în finala de la bârnă și cu 14.300 la sol, cucerind aurul, în timp ce la paralele, cu 13.733 a obţinut medalia de bronz. La rândul său, Sandra Izbașa a obţinut medalia de argint la sol, cu nota de 14.133. La aceeași competiţie, Bulimar a cucerit medalia de aur în finală la individual-compus. Cele două gimnaste se pregătesc pentru Campionatul Mondial din Belgia, care va debuta pe data de 30 septembrie, la Antwerp.