Scrimă. Ana Maria Brânză a cucerit medalia de aur la etapa de Cupă Mondială de la Budapesta, după ce a învins-o în finală pe Irina Embrich (Estonia), cu 15-7. Anterior, Ana Maria Brânză a învins-o pe Lyubov Shutova (Rusia), cu 11-10, în semifinale, după ce în sferturi trecuse de Marta Ferrari (Italia), cu 15-11. În primele faze ale competiţiei, Ana Maria Brânză a trecut de adversare din Germania, Ungaria și Suedia.

Tenis. Ucraina și-a asigurat victoria în fața României, conducând cu 3-1 în meciul contând pentru primul tur al Grupei 1, zona Europa-Africa a Cupei Davis. Punctul decisiv a fost realizat de Serghei Stahovski, care l-a învins cu 3-6, 6-3, 6-2, 6-2 pe Victor Hănescu, după numai 2 ore și 15 minute de joc, în sala Megaron din Dnepropetrovsk. În urma acestui rezultat, Ucraina a obținut calificarea în turul secund al grupei, în care va întâlni Suedia, în timp ce România va evolua în compania Letoniei, pentru a se menține în acest eșalon al Cupei Davis, penultimul ca valoare. 

J.O. Soci. Patinatorul Zoltan Kelemen (foto) a declarat, la plecarea spre Soci, că nu se aștepta ca atâţia sportivi români să obţină calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă, precizând că acest lucru este un miracol. Schiorul Paul Pepene a afirmat că nu are emoţii înaintea Jocurilor Olimpice. „Mă simt pregătit și abia aștept concursul. Nu o să spun că iau medalie, dar o să dau totul pentru România. Sunt campion mondial de juniori și chiar nu am emoţii. Pot să prind o zi bună și să ajung în faţă, pentru că toţi plecăm de la zero și avem tot două mâini și două picioare”, a menţionat Pepene.

Delegaţia României a plecat duminică dimineaţă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, care se vor desfășura în perioada 7-23 februarie.