Gimnastică. Federaţia de Gimnastică își va depune în octombrie candidatura pentru organizarea Campionatului European din 2017, a anunţat Dan Pazara, directorul de comunicare al companiei OMV Petrom. Competiţia este programată să se desfășoare în noua Sală Polivalentă, ce urmează să fie construită în Complexul Sportiv Naţional Lia Manoliu din București. Pe de altă parte, compania OMV Petrom a anunţat semnarea un parteneriat public privat cu Federaţia de Gimnastică în valoare de 2,5 milioane de euro, banii urmând să fie folosiţi de lotul de gimnastică dar și pentru demararea unui program de selecţie a sportivilor.


Tenis. Partida România – Serbia, contând pentru play-off-ul Grupei Mondiale II a Fed Cup, ce va avea loc în 19 și 20 aprilie, se va desfășura pe Arena Centrală din cadrul complexului Arenele BNR. Președintele Federaţiei de Tenis, George Cosac, speră ca arena centrală să fie plină în cele două zile. „Având în vedere anvergura întâlnirii România-Serbia din cadrul Fed Cup, credem că locul ales, Arenele BNR, este la înălţimea dorinţelor jucătoarelor noastre, cât și a așteptărilor iubitorilor tenisului care pot veni în număr cât mai mare să le vadă și să le încurajeze“, a completat Cosac. Întâlnirea dintre România și Serbia se va disputa după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele patru meciuri vor fi de simplu, iar al cincilea de dublu.


Box. Pugilistul Lucian Bute s-a despărţit de antrenorul Stephan Larouche, după o colaborare de peste zece ani, anunţul separării fiind făcut de tehnicianul canadian. „Cred că pentru binele lui Lucian este mai bine să mă retrag. El are 34 de ani și nu mai are multe meciuri de jucat. Cred că trebuie să facă totul pentru a încerca să-și rezolve problemele care îl fac să nu mai fie pugilistul care era. Inclusiv să schimbe antrenorul“, a declarat Larouche într-o conferinţă de presă.

Bute a subliniat că și-ar fi dorit să continue cu Larouche, dar înţelege decizia acestuia și își va căuta un nou antrenor.