Numai o minune (neplăcută…) ar face ca FC Clinceni și ACS Berceni, cele două echipe ale Ilfovului din eșalonul secund, să piardă pozițiile pe care le dețin în acest moment, poziții care le asigură participarea la play-off.

După 22 de etape disputate în seria I a Ligii a II-a, din cele 26 ale sezonului regulat, FC Clinceni și ACS Berceni au ambele câte 30 de puncte, fiind pe locurile 4 și 5 ale clasamentului, la 8 puncte de poziția a 7-a, prima sub linia formațiilor care merg în play-off.

Pentru cei care nu știu, pentru prima oară în România la acest nivel, sistemul prevede ca la finalul celor 26 de runde cele 12 echipe rămase în competiție să fie împărțite în două. Astfel, primele șase vor juca în turneul play-off, fiecare cu fiecare, tur-retur, deci încă zece etape, la finalul cărora se vor decide cele două promovate. În acest turneu fiecare echipă va pleca la drum – dacă vreți, în etapa a 27-a – cu zestrea de puncte acumulată cu celelalte cinci formații calificate, fiind eliminate rezultatele înregistrate cu formațiile de pe locurile 7-12. Sistemul va fi identic pentru play-out, cu mențiunea că aici miza va fi evitarea retrogradării.

Ilfovenii supun moldoveni

În etapa intermediară de miercuri, FC Clinceni a obținut o victorie importantă cu Rapid CFR Suceava, echipa ex-stelistului Daniel Bălan și ex-dinamovistului Semeghin. Pușkaș și Arman Karamyan au marcat golurile unei victorii clare, cu 3-1, pentru elevii lui Valentin Bădoi.

Și mai clar s-a impus ACS Berceni în compania lui SC Bacău, cu 4-1, dar trebuie spus că marinarii au condus până aproape de pauză. Până la urmă, Fâșie, Al. Stan, Ștefan și Nistor au marcat golurile unei victorii clare, dar mult mai dificile decât o arată scorul.

Ilfovenele, rezultate pe bandă rulantă

Liga a II-a, etapa a 22-a (seria I-a): Rapid Suceava-FC Clinceni 1-3, ACS Berceni-SC Bacău 4-1.

Liga a III-a, etapa a 19-a (seria a II-a): Afumaţi–Voluntari 3-2, Oţelul II–Popești Leordeni 0-3, Fetești–Cernica 1-2, Ștefănești-Mangalia 3-0.

Liga a III-a, etapa a 19-a (seria a III-a): Inter Clinceni–Balotești 0-0, Viitorul Domnești–Craiova 1-0, Concordia II–Balș 3-1, Juventus București–Tunari 1-1

Liga a IV-a, etapa a 13-a: Pasărea-ACS Domnești 2-1, Sinești–Periș 2-3, Ciorogârla–Grădiștea 0-0, Moara Vlăsiei-Măgurele 4-1, Glina-Găneasa 6-3, Dragomirești Vale-Snagov 1-3.

Rezultatele etapei a 24-a din Liga I:

Gaz Metan-Corona Brașov 1-0, Astra-Oţelul Galaţi 1-1, Concordia Chiajna-Petrolul Ploiești 0-0, Dinamo-Pandurii 2-3, FC Botoșani-Viitorul 3-1, Săgeata Năvodari-Steaua 1-2, Poli Timișoara-FC Vaslui 0-2, FC Brașov-Ceahlăul Piatra Neamţ 1-0, CFR Cluj-U Cluj 1-2

Remiză albă cu „lupii galbeni”

Concordia Chiajna a terminat la egalitate, 0-0, acasă, cu Petrolul Ploiești, în etapa a 24-a a Ligii I la fotbal. Marius Șumudică rămâne astfel neînvins și fără gol primit de când a preluat echipa ilfoveană.