După ceremonia înmânării documentelor care atestă câștigarea alegerilor în colegiile electorale ilfovene, am luat opiniile unor aleși ai poporului privitoare la ceea ce cred ei că ar fi urgenţele și priorităţile judeţului.

Gabriela Firea, senator USL:

”În această campanie am fost în toate cele 20 de localităţi din colegiu. Ştiam de la soţul meu care sunt neajunsurile judeţului, dar am vrut să aflu personal. Locurile de muncă sunt o problemă şi la nivel judeţean, dar şi naţional. Mulţi tineri sunt în şomaj, alţii nici măcar şomaj nu mai au, astfel că au ajuns să trăiască din pensia părin-ţilor. Tot o problemă naţională sunt şi pensiile, deci sunt şi o problemă a Ilfovului. Toţi bătrânii cu care m-am întâlnit se plângeau că pensia abia le ajunge pentru medi-camente, în rest….o pâine la trei zile şi când văd carne, e sărbătoare. Încă o problemă naţională şi locală este cea a familiilor cu copii. Multe mame au rămas acasă cu bebeluşii, dar nu au lapte praf, nu au pamperşi. Fiecare zi de campanie a fost tristă, când vedeam câtă sărăcie este. Ilfovul are contraste mari – oameni foarte bogaţi, în zonele rezidenţiale, şi oameni foarte săraci, mai ales în vetrele localităţilor. Între problemele judeţului am identificat transportul. Multe localităţi vor să ia modelul Voluntariului, care are propria societate de transport, dar aceasta implică resurse financiare. Se pot face colaborări între mai multe localităţi, pentru o societate de transport care să deservească acea comunitate. Canalizarea este o altă problemă ce trebuie rezolvată. La fel gazele şi apa. Toţi cei şapte parlamentari de Ilfov trebuie să colaborăm pentru binele localităţilor, alături de primari, consilieri locali şi judeţeni, spre rezolvarea acestor probleme. Toţi putem lucra pentru promovarea proiectelor cu finanţare europeană, dar şi cu bugetare naţională, astfel ca Ilfovul să fie fruntaş la aceste capitole. Dacă peste patru ani vom veni din nou să solicităm votul oamenilor, este obligatoriu să avem rezultate pe care să le prezentăm alegătorilor. Acum, la primul mandat, oamenii ne-au dat un cec în alb, dar la alegerile viitoare ne prezentăm cu ce am făcut bun pentru Ilfov. Trebuie să ţinem legătura permanent cu oamenii, să fim nişte prezenţe active în comunitate”.

Nicolae Nasta, senator USL:

”Trebuie să uităm cât mai repede boom-ul imobiliar care a avut loc atâţia ani în Ilfov, şi să scoatem în evidenţă valoarea agricolă a terenurilor. Este obligatoriu să-i sprijinim pe ilfoveni în atragerea de fonduri europene pentru crearea de micro-ferme. Trebuie, deasemenea, să-i încurajăm pe cei care au deja o activitate agricolă în judeţ, să ajutăm la crearea de puncte de colectare a produselor. Ar fi bine dacă spitalele, casele de bătrâni şi alte instituţii ar cumpăra produse de la mici producători din Ilfov. Locurile de muncă sunt o altă mare problemă a judeţului; s-ar putea sprijini deschiderea de parcuri industriale, dar asta nu ţine numai de autorităţile judeţene. Întreg USL este necesar să se implice în rezolvarea acestor situaţii nefericite”.

Ninel Peia, deputat USL:

”Priorităţile judeţelui Ilfov le am trasate de mult timp: în primul rând infrastructura, incluzând aici extinderea reţelei de apă şi a reţelei de canalizare, protejarea me-diului printr-o corectă gestionare a deşeurilor, apoi reabilitarea drumurilor şi îmbunătăţirea transportului în comun. Crearea de noi locuri de muncă trebuie să fie o altă prioritate pentru aleşi. În Ilfov mai este nevoie de grădiniţe noi şi reabilitarea celor existente. Iar în problema câinilor comunitari, aceasta nu poate fi rezolvată decât în comun cu Bucureştiul- degeaba ne ocupăm noi, în Ilfov, de câinii fără stăpân, dacă cei din Bucureşti sunt strânşi şi abandonaţi pe câmpurile din judeţ, aşa cum nu odată s-a întâmplat”.

Ștefan Burlacu, deputat PP-DD:

”O prioritate a judeţului este infrastructura – mă refer concret la faptul că nu avem un bun acces ca să intrăm în Bucureşti, şi vorbesc despre podurile peste linia de centură, dar şi despre şoseaua de centură în sine, care duce mare parte a traficului din Ilfov. Unul dintre proiectele mele, ca fost militar, este acela de a înfiinţa poliţia locală. Trebuie mai multă protecţie pentru oameni, în special pentru cei din „zona a treia”, a celor fără protecţie, a celor neajutoraţi. Sunt de părere că trebuie modifica-tă Constituţia, care are o coloană bună, dar lasă loc la destule interpretări. Am multe proiecte în minte, dar aş vrea ca măcar unul sau două să se concretizeze în timpul mandatului meu de parlamentar. Îi asigur pe locuitorii Ilfovului că îmi voi face datoria în interesul lor”.

Eduard Hellvig, deputat USL:

”Voi face tot ce pot pentru comunitatea din Ilfov, chiar dacă sunt mai proaspăt ca parlamentar în acest judeţ. Vă puteţi baza pe mine că-mi voi depune toată strădu-inţa ca acele comunităţi unde am fost ales, să fie bine reprezentate în parlament şi ajutate, spre mai binele lor”.

Radu Stroe, deputat USL:

”Sper ca prin câştigarea acestui mandat să mă pot achita de sarcinile pe care sunt convins că le voi primi din partea dumneavoastră, domnilor colegi, şi bineînţeles, sarcini care nu fac altceva decât să aducă lucruri mai bune pentru cetăţenii judeţului Ilfov”.