Agonia Concordiei Chiajna continuă și deja nu mai are rost să numărăm etapele de când echipa lui Ilie Stan nu a mai câștigat un meci. Retrogradarea este foarte aproape și salvarea ar putea veni doar printr-un noroc chior: culmea, există în Liga I o echipă cu rezultate aproape la fel de proaste ca ale ilfovenilor în retur, formație care aproape că se împinge singură în locul Concordiei spre poarta ligii secunde.

Viitorul Constanța a reușit să adune numai 7 puncte în retur și, alături de Concordia Chianja – căci Gloria Bistrița, CSMS Iași și CS Turnu Severin sunt, în opinia noastră, ca și retrogradate – luptă pentru evitarea ultimei poziții retrogradante din prima ligă. Ambele au 27 de puncte, ambele suferă cumplit de la reluarea campionatului – Concordia a acumulat 3 puncte, Viitorul numai 7 – și ambele încă speră. E adevărat, Viitorul are un program mai avantajos, are și un golaveraj mai bun (rezultatele directe nu le departajează pentru că a fost de două ori 1-1), dar nici Concordia nu și-a irosit toate atuurile. Sperăm…

Încă două puncte pe mâna lui Niță

Concordia-CSMS Iași 1-1 a fost rezultatul care nu a convenit niciuneia dintre cele două echipe. „Eroul” negativ al gazdelor a fost, din nou, portarul Florin Niță – care, oricum, la vară va pleca la Steaua, dar după evoluțiile din ultimele etape ne întrebăm ce va face acolo? – care a scăpat mingea din mână la o fază banală, ajutând oaspeții să egaleze. 

Pentru Concordia au jucat Niţă – Savin (Novac ‘90), Leca, Ghionea, Bambara – S. Pană, Ispir – Serediuc, Purece, Coşereanu (Popovici ‘60) – Welington. 

Printre atâtea vești proaste primite de fanii „vulturilor”, și una bună: echipa a luat fără probleme licența și, dacă va rămâne în prima divizie, nu va avea nici o piedică pentru a juca în Liga I în sezonul viitor.  Pe lista formaţiilor care au probleme cu licenţa se află Rapid, Oţelul, U Cluj, CS Severin, Gloria Bistrița, care nu au primit licenţa la prima strigare și s-au adresat Comisiei de Apel.

Rezultatele etapei a XXIX-a a Ligii I:

Gaz Metan-Ceahlăul 3-1, Steaua-Pandurii 2-0, Gloria Bistriţa-Dinamo 1-2, FC Brașov-Rapid 2-0, Astra-Oţelul 0-0, CS Severin-Petrolul 2-2, U Cluj-FC Vaslui 2-1, Viitorul Constanţa-CFR Cluj 0-2, Concordia-CSMS Iași 1-1 (Purece ‘37 penalty / Moutinho ‘47).

Ilie Stan, antrenor Concordia Chiajna

Nu mă întrebaţi de Niţă, Niţă e jucătorul Stelei, ce mă mai întrebaţi de el? Gata, fără el! Să dau în Niţă, ce să fac? Zici că joacă împotriva echipei lui…

Florin Purece

A reușit singurul gol al Concordiei. 

Produs al școlii de fotbal Atletico Arad, Purece este împrumutat pentru un an la Concordia, ilfovenii având prima opțiune în a-l cumpăra la vară. 

La 14 ani debuta în Liga a IV-a, la 16 ani în Liga a III-a, apoi cu UTA în Liga a II-a și, din acest sezon, cu Concordia pe prima scenă – iată traseul fotbalistului de 22 de ani care s-a aflat printre puținii remarcați ai jocului cu CSMS Iași.