????????????????????????????????????

Consilierii locali aleși și validați de Judecătoria Cornetu în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020, au fost convocați prin ordin al prefectului județului Ilfov, pe 23 octombrie, de la ora 10.00, la sediul Primăriei, pentru ceremonia de depunere a jurământului și preluarea mandatelor.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 522

Activitatea a avut loc în prezența subprefectului județului Ilfov Anghel Enache și a secretarului general al comunei, Sorina Valentina Drînceanu, care a dat citire listei celor 13 consilieri locali validați de Judecătoria Cornetu, din totalul de 15, două persoane fiind invalidate. Una dintre acestea este chiar Niculae Victor, primarul ales, care a optat pentru această funcție, iar cea de-a doua persoană – Ilie Ștefan, ales pe lista PNL, a depus declarație de renunțare la mandat, în condițiile legii, locurile acestora urmând să fie luate de supleanții (PNL), care vor depune jurământul în prima ședință de Consiliul Local. De altfel, tot atunci, prin vot secret, cu majoritate absolută, se va alege din rândul membrilor Consiliului Local Ciorogârla, la propunerea primarului sau a consilierilor locali, viceprimarul.

Pentru ceremonia de constituire a Consiliului Local Ciorogârla, decanul de vârstă ales să conducă ședința a fost Eugeniu Lixandru, iar primii doi cei mai tineri consilieri aleși, ”ajutoarele” sale – Alin Negoiță și Nicolae Florea.

În ordine alfabetică, cei 13 consilierii locali aleși și validați au fost invitați să depună jurământul, cu mâna pe Biblie și pe Constituția României: Florentin Dănuț Dănac (PNL), Nicolae – Gabriel Florea (Alianța USR/PLUS), Marius Groza (Alianța USR/PLUS), Aurelia Ioniță (PSD), Eugeniu Lixandru (PSD), Ion Mantu (PMP), Alin Negoiță (Alianța USR/PLUS), Constantin Niculae (PNL), Aurel Paraschiv (PNL), Nicușor Popa (PNL), Petre Stan (PNL), George-Gabriel Șchiopu (Alianța USR/PLUS) și Maria – Roxana Tenciuc (Alianța USR/PLUS).

După constituirea legală a Consiliului Local Ciorogârla, primarul ales, Niculae Victor a depus, la rândul său, jurământul. La finalul ceremoniei, edilul a dat asigurări că lucrurile vor merge bine în localitate și s-a arătat optimist că, dat fiind faptul că noii consilieri sunt, majoritatea, oameni tineri, gândirea lor proaspătă și adaptată vremurilor va aduce un suflu nou în activitatea Consiliului Local. De exemplu, pe partea de scriere de proiecte pentru atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea comunei, știindu-se faptul că localitatea nu dispune de bani pentru investiții, și se află pe locul 37 din 40 în topul bugetelor autorităților locale ilfovene.

La rândul său, subprefectul județului i-a felicitat pe toți cei prezenți, pentru munca depusă înaintea și în perioada campaniei electorale, pentru rezultatele obținute și ­le-a atras atenția să se concentreze pe prevederile noului Cod Administrativ, să-și cunoască atribuțiile, să acționeze conform acestora, iar când participă la ședințele Consiliului Local să vină pregătiți, să analizeze bine proiectele de hotărâri supuse dezbaterilor și să acționeze în folosul comunității care le-a acordat votul de încredere.