Joi, 22 octombrie, au fost convocați, prin Ordinul Prefectului județului Ilfov, consilierii aleși în orașul Măgurele, la alegerile locale din 27 septembrie 2020, pentru ceremonia de constituire a Consiliului Local Măgurele.

Articol apărut în edția print a Jurnalul de Ilfov, nr.522

Prefectul județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir, i-a felicitat pe toți cei care au obținut mandatul de consilieri, cât și pe primarul reales Narcis Cătălin Constantin, care a obținut un nou mandat cu 3.894 de voturi, din 6.076 voturi valabil exprimate. ”Acest rezultat înseamnă că realizările dvs și realizările primaruui au fost pe măsura așteptărilor locuitorilor din localitate”, a subliniat prefectul județului Ilfov, care la ceremonie i-a avut alături pe președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, cât și pe subprefectul județului Ilfov, Andrei Scutelnicu.

Conform procedurii, secretarul general al orașului Măgurele a indicat numărul consilierilor locali aleși, respectiv 13, validați și prezenți, ședința fiind condusă de consilierul local decan de vârstă și doi consilieri locali mai tineri.

Conform procedurii, reprezentantul Primăriei Măgurele, cu atribuție de secretar al comunei, a prezentat încheierea pronunțată de către Judecătoria Cornetu privind validarea consilierilor locali aleși. Prin încheierea dată în ședința din camera de consiliu, din data de 16.10.2020, de către Judecătoria Cornetu, în dosarul 12263/1748/2020, privind validarea mandatelor de consilieri, instanța a dispus: ”Admite excepția prematurității validării mandatului de consilieri locali pentru următorii supleanți: Udrea Mariana, Tudor Cătălina, Săbăroiu Sebastian – Ștefan, membri ai Partidului Social Democrat și Zaharia Daniel, membru al Partidului Național Liberal. Respinge ca prematură validarea mandatului de consilieri locali pentru următorii supleanți: Udrea Mariana, Tudor Cătălina, Săbăroiu Sebastian – Ștefan, membri ai Partidului Social Democrat și Zaharia Daniel, membru al Partidului Național Liberal. Validează alegerea pentru funcţia de consilieri locali ai orașului Măgurele următorii candidați declarați admiși la alegerile locale din data de 27.09.2020: Mihai Marius Cristian, Anton Liviu Victor, Slafciu Ionel, Florea Dumitru, Andrei Constantin, Tudor Gheorghe, Iordache Marin, Stancu Florin, Stroe Ștefan, Niculae Elena Cristina, toți membri ai Partidului Național Liberal, Rusu Botez Vasile Ovidiu, din partea Alianței Social Liberală, Stamate Cristian și Drăgan Gabriel, din partea Alianței USR/PLUS. Instanța invalidează alegerea pentru funcția de consilier local al orașului Măgurele în ceea ce îi privește pe Constantin Narcis Cătălin, membru al Partidului Național Liberal, Păun Adrian, Voicu Constantin și Pencu Marin, din partea Alianței Social Liberală, ca urmare a depunerii declarației de renunțare la mandat în condițiile art. 115 din Ordonanța de Urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ. Prezenta încheiere se comunică de îndată, în conformitate cu dispoziţiile art. 114 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă nr. 57/2019 privind Codul administrativ, către prefect și către secretarul general al unității administrativ teritoriale. De asemenea, prezenta încheiere va fi comunicată și domnilor Constantin Narcis Cătălin, Păun Adrian, Voicu Constantin și Pencu Marin, consilieri locali declarați aleși, ale căror mandate au fost invalidate prin prezenta încheiere”.

În ordine alfabetică, consilierii aleși și validați de Judecătorie au depus jurământul, cu mâna pe Biblie și pe Constituția României. După ce Consiliul Local Măgurele s-a constituit legal, primarul ales, validat de instanță, prin hotărâre definitivă, Narcis Cătălin Constantin, a depus, la rândul său, jurământul de credință.

”Este a doua oară când depun jurământul pentru funcția de primar. Cred că și a zecea și a douăzecea oară dacă ar fi, la fel de mari ar fi emoțiile. Este extrem de emoționant și, în același timp extrem de responsabil, să juri că vei face ceva pentru comunitatea din care ești și pentru comunitatea pentru care trăiești. Am avut patru ani grei, dar în același timp patru ani frumoși. Patru ani în care Măgurele a cunoscut o dezvoltare fără precedent, în care și-a construit o echipă din fiecare locuitor pe care îl are. Patru ani în care Măgurele a devenit un oraș frumos, european, dar un oraș în care mai sunt foarte multe lucruri de făcut. Este clar că ne-ar fi plăcut să facem în trei-patru ani ceea ce era necesar pentru fiecare locuitor din localitate. Dar în același timp este foarte greu să faci lucrurile care nu s-au făcut în ultimii 50 de ani, să le rezolvi în doar patru ani. Știu toate problemele, știm ce proiecte trebuie să mai implementăm și vreau să spun că sunt sigur că împreună cu echipa din primărie și cu noua echipă de consilieri vom reuși să ducem mai departe proiectele începute, să începem proiecte și mai frumoase și poate la fel de importante, sau mai importante ca cele care astăzi sunt în derulare. Vreau să mulțumesc echipei de consilieri, care tot timpul a fost alături de comunitate, de proiectele bune, alături de mine. Vreau să fac apel la cei care au venit în consiliu acum, să își iubească orașul și să facă echipă cu consilierii locali, uitând de culoarea politică. Să facă echipă cu mine, cu omul Narcis, cu cetățeanul Narcis și în al doilea rând cu primarul Narcis. Avem o mare responsabilitate. Pe lângă marile proiecte de infrastructură pe care trebuie să le implementăm, unde o să cerem și sprijinul Consiliului Județean, și mulțumesc mult dlui. președinte al CJI care astăzi este lângă noi, avem multe proiecte de implementat care se referă la resursa umană. Marea noastră datorie este să creștem niște generații solide și sănătoase, pe mâinile cărora să lăsăm orașul. Sunt sigur că ați înțeles mesajul meu, sunt convins că în fiecare clipă, la fiecare vot și la fiecare ședință, vom avea acest jurământ în minte și în același timp sunt sigur că prin resursa umană pe care o avem astăzi, vom reuși să facem niște proiecte de excepție. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am reușit să facem atâtea lucruri până acum și îl rog să ocrotească atât orașul nostru, cât și județul Ilfov!”, a spus la finalul ceremoniei, primarul reales al orașului Măgurele.