Șapte noi cooperative agricole au devenit recent membre în Uniunea Națională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal, UNCSV, anunță un comunicat transmis de Uniune pentru Agroinfo.

„Vineri, 23.04.2021 a avut loc ședința Adunării Generale a Uniunii Naționale de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV, unde au fost primite 7 noi cooperative agricole în echipă, ajungând la 32.

Cooperativele agricole reunite în UNCSV însumează peste 386 de persoane juridice și 118 fizice. Membrii afiliați în cooperativele agricole din uniune, exploatează suprafețe, între 1,5 ha și 1.900 ha.

Cooperativele agricole autentice nu sunt o alternativă, ci singura cale optimă de reducere semnificativă a riscurilor principale la care sunt expuși agricultorii individuali, indiferent de mărimea lor. Rolul cooperativelor este să ajute la optimizarea costurilor membrilor și să aducă valoare adăugată produselor prin investiții în comun. Cooperativele agricole performante trebuie să răspundă nevoilor majorității membrilor, scopului pentru care au fost create și să combine negocierea cu mutualizarea, standardizarea și optimizarea.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.547