@ Petrecerea de pe Platoul-Canton este tot mai reușită cu fiecare an @ Publicul a avut parte de demonstrații de gătit în aer liber, parc de distracții, spectacol de calitate, vreme excepțională și o organizare ireproșabilă
Pe 18 iunie, în ”Duminica sfinților români”, comuna Moara Vlăsiei s-a aniversat printr-o petrecere devenită deja tradiție în Ilfov și nu numai. De fapt, ziua comunei este pe 15 iunie, însă de ani buni s-a decis ca aceasta să fie serbată la Festivalul Vlăsiei, organizat anual pe 15 iunie sau în prima duminică cea mai apropiată de această dată. Locația a rămas aceeași – generoasă ca spațiu, accesibilă și plină de aer curat – Platoul-Canton (islazul comunal), iar programul anunțat din timp de organizatori a fost, și în acest an, unul extrem de variat și apreciat de public.
Ajuns la cea de-a 12 ediție, evenimentul atrage tot mai mulți petrecăreți, iar autoritatea locală se ocupă ”ca la carte” ca totul să decurgă fără incidente sau vreo plângere din partea celor prezenți.
Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 657, ediția print
Prin urmare, anul acesta, nici măcar ploaia torențială sau prognoza meteo care anunța instabilitate atmosferică pe tot parcursul zilei, cu averse sporite, nu au reușit să strice pregătirile pentru mult așteptatul festival. Ba, din contra, după ora 16.00, când rafalele de ploaie s-au domolit, Platoul-Canton a devenit un furnicar, într-o organizarea fără cusur. Pe laterala dinspre pădure s-au înșiruit grătarele pe care au sfârâit micii, cabanoșii și fripturile, iar pe partea dintre lac, tarabele comercianților cu ”de toate”. De la vată de zahăr, popcorn, clătite uriașe cu gem sau ciocolată, gogoși, mere în glazură, porumb fiert sau copt, înghețată, bragă, hamsii, turtă dulce, kurtos kolacs sau scovergi la străchini și oale de lut, mături din paie, ii, ochelari de soare, bijuterii, jucării etc. Pentru copiii mai mici s-au adus gonflabile gigantice, trambuline cu elastic, ”balerina” și carusele clasice cu cai și calești, iar pentru cei mai mari, instalația ”The King” a fost atracția principală. Însă nu au lipsit nici mașinile pentru tamponare, lanțurile sau întrecerile de tir.
1.200 de porții de mâncare de la chef Radu Zărnescu
Ca la multe dintre edițiile precedente, nu au lipsit Radu Zărnescu și echipa sa de la Euro-Toques Romania care au pregătit pentru pofticioși două feluri de ciorbă – de legume, pentru cei care țin în această perioadă post și de salată, în stil ardelenesc, dreasă cu smântână grasă. Alte ceaune uriașe au fost puse deasupra arzătoarelor, pentru pregătirea ciolanului cu fasole și cârnaților cu varză proaspătă. Au ieșit 1.200 de porții, care au fost oferite gratuit participanților la festival.
Cercetașii Vlăsiei au fost și ei prezenți cu un stand și au pregătit pentru însetați ”limonada cercetașului”, rece și cu toate ingredientele din compoziție naturale.
Pe toată durata festivalului, forțele de ordine ale Jandarmeriei și Poliției ilfovene, personalul medical, pompierii și reprezentanții autorității locale – primarul Andrei Filip și viceprimarul Florin Cucu – s-au asigurat că evenimentul se derulează în cele mai bune condiții, fără incidente neplăcute sau nemulțumiri.
În spatele scenei amenajate pentru prestațiile artistice, în cortul de protocol, invitații au beneficiat de toată atenția gazdelor și s-au declarat încântați de primirea de care au avut parte la Moara Vlăsiei.
Spectacol pe măsură
De la ora 16.00, spectacolul prezentat de tânăra Julia Moraru, născută în Moara Vlăsiei, acum actriță la Teatrul Țăndărică și la Opera Națională din București, a început cu grupele de copii din localitate, copii care se pregătesc la diferite cluburi de dans, karate sau muzică. Au urmat ansamblurile vocale feminine ”Morărițele” și ”Mărgăritarele” și cântăreții din ansamblul ”Puhoienii”, din satul Puhoi, raionul Ialoveni – Republica Moldova, localitate înfrățită cu Moara Vlăsiei, iar după ora 17.30, pe scenă au urcat Daniel Trifu și Taraful Târgoveții de odinioară.
Așteptat cu nerăbdare de iubitorii genului, Florin Vasilică și grupul Teleormanul au oferit un show de excepție, după care a fost momentul bandului lui Tavi Colen. Fostul ”Talisman” a coborât de pe scenă abia după ce a invitat-o la microfon pe iubita sa Emma Ștefan, ”Emma de la Zu”, una dintre cele mai recognoscibile voci din FM-ul românesc.
Seara, deja răcoroasă la Moara Vlăsiei, a continuat cu frumoasa Oana Radu și orchestra sa, iar la ora 20.30, publicul a avut parte de Fly Project. Tudor Ionescu a urcat pe scenă alături de două dansatoare sexy, iar atmosfera a devenit imediat incendiară.
De la ora 21.15 și până la ora 22.00, artistul care a încheiat Festivalul Vlăsiei a fost Vlăduța Lupău, acompaniată de Rapsozii Maramureșului. Încântați, petrecăreții au plecat acasă, după ore bune de distracție, doar după ce au admirat minute în șir spectaculosul foc de artificii pregătit pentru finalul unei zile de neuitat.