Vineri, 14 iunie, la orele 17, la Şcoala Gimnazială nr. 2 Buftea a avut loc „Sărbătoarea cântecului”. Programul artistic susţinut de actuali şi foşti elevi ai şcolii a fost coordonat de profesoara Geovana Boca şi, spre suprinderea mea, a durat fix o oră.

Începutul a aparţinut micilor „Paparude” care, în faţa primarului Gheorghe Pistol şi a unei săli de sport pline ochi,  au recreat cu gingăşia specifică vârstei lor creaturile divine apar­ţinând mitologiei române. Şi ce bucurie pe copiii de clasa a I-a să ne ude cu apă din găletuşele lor cântând „Paparudă, rudă/ vino de te udă…”.

Nici ritualul Drăgăicii nu a fost omis, doar se apropie 24 iunie. În unele zone ritualul este cunoscut sub denumirea de Sânziene, însă legenda este aceeaşi: Drăgaica face ca fructele să se coacă mai repede. Conform tradiţiei, fetele au fost îmbrăcate în alb şi au purtat cununi de grâu. Momentul a fost şi mai emoţionant datorită faptului că Bianca, una dintre Drăgaice, îşi sărbătorea ziua de naştere. Nimic mai potrivit decât ca spectatorii să-i cânte la unison „Mulţi ani trăiască”. Grupul Armonia pe care l-am văzut şi pe scena de la Voluntari ne-a încântat auzul cu o suită de cântece româneşti făcând trecerea spre muzica clasică interpretată la flaut de una dintre fostele eleve ale şcolii. Claudia Gabriela Gorgan, fostă elevă a şcolii 2 din Buftea, acum profesoară de muzică la Liceul Ioan Petruş din Otopeni a smuls din nou 

ropote de aplauze cu vocea-i pătrunzătoare aducându-mi aminte că „cine cântă o dată bine, cântă mereu bine”. Programul a continuat în paşi de dans modern iar finalul a aparţinut muzicii moderne. Piesa „My Number One”, piesa câştigătoare a Euroviziunii din 2005, interpretată în original de grecoaica Elena Paparizou s-a auzit foarte bine în sala de sport a Şcolii gimnaziale nr. 2 din Buftea. 

Paparudele au stropit publicul cu apă