Banii strânși din donații vor fi folosiți pentru îmbunătățirea accesului la Internet
Pe 18 decembrie, Școala Gimnazială Nr. 2 din Buftea a organizat Târgul de Crăciun ”Împreună pentru școala noastră”, un eveniment plin de culoare, arome de sărbătoare și, mai ales, plin de veselie. A fost un târg școlar cu vânzare de produse, nu doar o ocazie de a celebra Sărbătorile de Iarnă, ci și un moment special de conectare și bucurie comună, adunând în același loc copii, părinți, bunici, reprezentanți ai comunității locale, sponsori locali și nu numai.
Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 684, ediția print
Elevii îndrumați de cadrele didactice sau ajutați de părinți s-au transformat în mici antreprenori, au confecționat minunate podoabe, produse tradiționale românești, decorațiuni și ornamente specifice Sărbătorilor de Iarnă pe care le-au pus la vânzare în scop caritabil și educațional. Decorarea spațiului și amenajarea standurilor au creat o atmosferă de basm, iar participanții au fost încântați de diversitatea produselor și activităților oferite. Feedback-ul pozitiv primit de la participanți a umplut de bucurie inimile elevilor, profesorilor, părinților și bunicilor, confirmându-le că magia sărbătorilor a ajuns în inimile tuturor.
”Acest eveniment a fost unul special. Școala Gimnazială Nr. 2 din Buftea face parte, alături de alte 59 de școli din țară (una dintre ele fiind tot din județul Ilfov) dintr-un parteneriat încheiat cu Narada, organizație care are ca misiune clară îmbunătățirea actului educațional prin scoaterea la suprafață a nevoilor din educație și mobilizarea comunităților să găsească soluții. Scopul Narada și al partenerilor săi este de a dubla sumele strânse în cadrul târgurilor, fiecare școală din parteneriat organizând un eveniment similar, pentru ca școlile participante la campanie să-și poată finanța urgențele educaționale. Alerta școlii noastre pe HartaEdu, site-ul organizației Narada, este de a reabilita complet rețeaua de Internet. Este bine-cunoscut faptul că, în profilul absolventului de ciclul primar, cât și gimnazial, una dintre competențele care se urmăresc a fi formate este cea digitală. Și, deși în Școala Gimnazială Nr. 2, Buftea, fiecare clasă este dotată cu videoproiector și laptop, accesul la Internet este dificitar din cauza rețelei. Astfel, utilizarea manualelor digitate, a platformelor și resurselor educaționale deschise este uneori imposibilă. Folosirea mijloacelor moderne și faptul că ne aflăm în era digitală sunt prilej pentru îmbunătățirea actului didactic în cazul tuturor profesorilor, iar elevii pot învăța într-un mod care-i atrage. De asemenea, școala dispune de un laborator dotat cu desktopuri și unități de calculator. Din păcate însă, nu pot fi valorizate pentru creșterea performanțelor școlare prin utilizarea metodelor altenative de evaluare cum ar fi proiectele în format electronic, deoarece rețeaua de internet necesită, așa cum spuneam, îmbunătățiri”, ne-a declarat director adjunct al unității de învățământ buftene, Manea Mirela.
Energie bună și peste 50.000 de lei strânși din donații
Aceasta ne-a mai spus că, ”încă de la planificarea evenimentului și până la desfășurarea efectivă a acestuia s-a simțit energia pozitivă și un angajament colectiv care a transformat ideea inițială într-o experiență cu adevărat memorabilă. Este remarcabil să vedem comunitatea noastră răspunzând pozitiv demersului, unită într-un spirit festiv. Împreună am creat un eveniment care a adus zâmbete pe fețele celor prezenți și a lăsat o amprentă frumoasă în inimile tuturor. Și, de asemenea, și de această dată, parteneriatul încheiat cu Primăria orașului Buftea și-a dovedit eficiența. Domnul primar Gheorghe Pistol ne-a onorat cu prezența, a vizitat fiecare stand și a făcut donații substanțiale în cadrul târgului. Apreciem eforturile depuse de fiecare membru al echipei și suntem mândri de rezultatele spectaculoase obținute împreună. Ne mândrim cu strângerea, din donații, a peste 50.000 de lei și sperăm că această tradiție va continua să aducă bucurie și împlinire în viitor și să consolideze legăturile noastre. Mulțumim încă o dată tuturor celor implicați!”, a mai adăugat directorul adjunct.
Comunitatea sprijină Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Dobroeşti
Unitatea de învățământ și-a propus achiziționarea de panouri fotovoltaice, o tablă interactivă și o imprimantă performantă
Luni, pe 18 decembrie 2023, Școala Gimnazială Nr. 1 din Dobroești a organizat, la Sala Sporturilor „Unirea” din localitate, Târgul de Crăciun ”Împreună pentru școala noastră”, în colaborare cu Asociația Narada. ”Împreună vrem să creăm un viitor durabil prin transformarea școlii noastre într-o școală sustenabilă, de aceea avem nevoie de panouri fotovoltaice care ne vor ajuta să reducem factura la curentul electric, dar și amprenta de carbon. De asemenea, viitorul înseamnă și tehnologie digitală. Avem nevoie de o tablă interactivă care va îmbunătăți calitatea actului educațional și de o imprimantă performantă”, au precizat reprezentanții unității școlare.
”Cu bucurie și satisfacției vă împărtășesc câteva gânduri despre acest eveniment care a unit întreaga comunitate, creând atmosfera magică a Sărbătorilor de Iarnă. A fost pentru noi un moment special de bucurie, de efort, de energie pozitivă, de angajament colectiv, de implicare. Împreună am creat un eveniment care a adus zâmbete pe fețele celor prezenți, emoție în suflet și o amintire demnă de păstrat în inimile noastre, ale tuturor. (…) Pe parcursul desfășurării spectacolului caritabil, emoția a coborât peste toată suflarea prezentă în Sala Sporturilor. A fost o zi de neuitat! Ne-am încărcat cu energia bună a voluntarilor, a partenerilor de la Narada, cărora le mulțumesc pentru tot sprijinul acordat, dar și a vizitatorilor care ne-au călcat pragul. Mulțumesc doamnei director, Diana Nechita, pentru încrederea acordată, dar și echipei care a făcut ca acest târg să fie un succes. Mulțumesc colegilor de la creșă, grădiniță și școală pentru eforturile depuse și pentru dedicarea de care au dat dovadă! Mulțumesc minunaților elevi care au demonstrat cât sunt de creativi, talentați, harnici și cu abilități antreprenoriale deja formate, pregătiți pentru un viitor de succes! Mulțumesc părinților și bunicilor care ne-au fost alături! Mulțumesc sponsorilor, administrației locale – primarului Valentin Laurențiu Condu și viceprimarului Valentin Enculescu, consilierilor locali Ivan Florin Brăduț, Enculescu Alexandru. Mii de mulțumiri familiei Mihalea – Nina și Iliuță, pentru sprijin, dar și familiei Minciună – pentru sponsorizare și implicare! Mulțumesc, doamnei profesoare Luciana Merrouche Valotoivon Ville, pentru minunatele decorațiuni realizate împreună cu familia! Mulțumesc tuturor celor implicați! Am demonstrat că împreună putem face lucruri frumoase și putem scrie pagini minunate”, a comentat la finalul evenimentului Mirela Florentina Tane.
Spectacol, tombolă, licitație, pentru strângerea fondurilor necesare
Târgul de Crăciun ”Împreună pentru școala noastră”, din Dobroești, a cuprins, așadar, standuri cu vânzare de produse realizate de elevii școlii, dar și produse oferite de sponsori, un spectacol caritabil pregătit de copii, dar și o licitație de tricouri oferite de Alexandra Ghiță, membră a echipei de baschet a României, un exemplu de dăruire și perseverență în sport. Alexandra a fost eleva școlii din Dobroești și a dorit să se alăture demersului de strângere a unei sume de bani din care unitatea de învățământ să achiziționeze ulterior cele necesare dezvoltării unor condiții mai bune de educație.
Și, tot în cadrul târgului a fost organizată o tombolă cu premii atractive – vouchere pentru pizza, pentru frizerie, masaj de relaxare, manichiură, masaj facial, pensat sau epilare, aparatură de bucătărie, dar și pentru un zbor introductiv cu avionul.
”Fără educaţie nu avem nicio şansă de evoluţie şi doar de felul în care au acces copiii noştri astăzi la educaţie depinde viitorul nostru de mâine”, a comentat Raluca Jianu, CEO al organizaţiei Narada, la finele anului trecut, într-un interviu exclusiv acordat ziarului BURSA. Potrivit acesteia, şcoala nu poate face faţă singură tuturor provocărilor pe care le au elevii din România, fiind nevoie de sprijinul comunităţilor din jurul lor, de programe ce pun accentul pe dezvoltarea socio-emoţională a elevilor, de consilieri educaţionali şi de un număr cât mai mare de psihologi şcolari. „Până la finalul anului 2030, ne-am propus obiectivul de a ajunge la 500.000 de copii, care reprezintă motorul ce poate genera transformarea în educaţie”, mai spunea directorul Narada.