”La mulți ani, tuturor femeilor! Ziua de 8 Martie este ziua feminității, a frumuseții și a dragostei. Vă doresc să fiți sănătoase, fericite, să aveți parte de realizări remarcabile, împlinirea tuturor aspirațiilor personale, armonie și bucurie în familie, fericire alături de cei dragi! Să vă bucurați din plin de iubirea și aprecierea celor din preajmă! Cu înaltă considerație”, a transmis primarul comunei Afumați, Gabriel Dumănică pe pagina sa de Facebook.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 539

Mesajul primarului Gabriel Dumănică încoronează frumoasa acțiune organizată săptămâna trecută de Primăria Afumați și Consiliul Local, în întreaga comună, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii. Gabriel Dumănică și-a dovedit, ca în fiecare an de când este primar al comunei Afumați, grija şi aprecierea pentru femeile localității. A devenit tradiție în această comunitate ilfoveană obiceiul de a oferi doamnelor și domnișoarelor, o floare, o felicitare și bomboane.

”Femeile duc greul familiei, au grijă de copii și trebuie prețuite. Considerăm că este un gest care trebuie făcut de orice comunitate, cu această ocazie a Zilei Internaționale a Femeii”, a precizat primarul. Astfel, în ciuda problemelor generate de pandemia de coronavirus, administrația comunei Afumați a găsit resursele necesare pentru a aduce bucurie în sufletul doamnelor și domnișoarelor din comună. Organizarea a fost de excepție, ca întotdeauna, șase echipe de voluntari din cadrul Primăriei Afumați mobilizându-se timp de patru zile, pentru a ajunge pe fiecare stradă sau intrare din comuna Afumați, în care trăiesc aproximativ 5.000 de femei.

Cu sprijinul Consiliului Local și al unor sponsori din comună, primarul Gabriel Dumănică a oferit cadouri de primăvară doamnelor și domnișoarelor din Afumați, în cinstea zilei de 8 Martie, campa­nia derulându-se pe ­parcursul mai multor zile, având în vedere numărul foarte mare de sărbătorite, peste 4.000 de mame, soții, surori, fiice, iubite, prietene sau colege de serviciu.

Un gest din suflet

”Am oferit câteva mii de cadouri și cu ajutorul sponsorilor care ne susțin și care, în fiecare an, au fost alături de noi pentru succesul acestor acțiuni. Este cel de-al 13-lea an când se organizează o astfel de acțiune cu prilejul Zilei internaționale a Femeii. Le urăm doamnelor, în primul rând, multă sănătate, împlinirea tuturor dorințelor și multe realizări în plan familial și profesional alături de cei dragi. Primăria și Consiliul Local Afumați, în ciuda faptului că nu toți consilierii au înțeles menirea acestui demers, s-au străduit ca acest eveniment să fie îndeplinit cât mai bine, o acțiune care trebuie susținută în continuare și de care, cu siguranță, ne vom ține și în anii următori. Femeile au fost foarte bucuroase, au apre­ciat gestul, pentru că acesta nu este unul electoral, este un gest din suflet pentru membrele comunității noastre”, ­ne-a spus primarul.

Edilul consideră că astfel de acțiuni sunt normale, iar doamnele și domnișoarele le merită din plin și, chiar dacă este pandemie, trebuie găsite soluții pentru a nu se renunța la astfel de tradiții frumoase.

Se cunoaște faptul că, pe 8 martie, femeile primesc diverse cadouri sau, mai ales, flori. Tot în luna martie, încă începând cu prima zi a acesteia când sărbătorim Mărțișorul (mica amuletă cu șnur alb-roșu primită de femei), în România, am putea spune că sărbătorim renașterea luminii, căldurii și a femeii. Cu alte cuvinte, 8 martie, Ziua Internațională a Femeii, este o caldă reverență față de rolul femeii în viața societății și în viața oricărui om.

În România, Ziua Internațională a Femeii nu a fost declarată zi liberă, dar este o zi a bucuriei, a darurilor, a petrecerii și voiei bune. Pentru că restricțiile impuse de pandemia de coronavirus nu permit organizarea reuniunilor, petrecerilor sau a spectacolelor, ca în anii trecuți, trebuie evidențiat gestul remarcabil din partea Primăriei și Consiliului Local Afumați, care ­s-au asigurat că sărbătoarea este marcată corespunzător.