Victorie controversată pentru FC Voluntari

Etapa a 22-a a Ligii I a consemnat cea de-a doua victorie a echipei din Voluntari și prima în deplasare, în timp ce suratei ei din Ilfov, Concordia Chiajna, i-a „trecut glonțul” pe la ureche în meciul cu „Poli” Timișoara, Lazăr reușind egalarea în prelungirile meciului.

Victoria echipei din Voluntari a fost, însă, una „cu cântec”. La ambele goluri marcate, arbitrul George Rădulescu a greșit, flagrant, în „favoarea” ilfovenilor conduși de Mulțescu. Astfel, la primul gol (min. 22), marcat de Bălan, acesta se afla în poziție clară de ofsaid la pasa decisivă primită de la Hamed Kone. Al doilea gol a fost marcat de Pancu în minutul 79, dintr-o lovitură de pedeapsă obținută tot de el. Numai că și de data aceasta centralul a acordat un penalty inexistent, Kay intervenind la minge prin alunecare, dar nu l-a faultat pe atacantul lui FC Voluntari. Unicul gol al Craiovei a fost înscris în prelungirile meciului (90+3) de Bancu, cu un șut de la 12 metri care l-a lovit pe Sorin Rădoi și l-a învins Dragoș Balauru. 

Săndoi: „Este viciere de rezultat!”

Cele întâmplate au aruncat în aer clubul din Bănie. La finalul meciului, Emil Săndoi a răbufnit și l-a acuzat pe centralul Rădulescu pentru eșecul suferit de craioveni. „Este o viciere de rezultat. Acest eșec are la bază decizii total eronate luate împotriva noastră. Este a nu știu câta oară când se iau decizii greșite împotriva noastră. Acești
domni cu fluierul și steagul în mână stabilesc ei ierarhii, nu lasă ca aceste ierarhii să se stabilească exclusiv pe terenul de fotbal”, a spus Emil Săndoi. La rândul său, Felix Grigore, managerul clubului din Bănie, a declarat că i se pare inadmisibil ca echipa sa să rateze play-off-ul din cauza acestui rezultat. El a incriminat trei faze care ar fi viciat rezultatul final: ofsaid, la primul gol al adversarilor, penalty-ul acordat pentru adversari, când Kay ar fi atins mingea, şi neacordarea unui cartonaș roşu lui Kone. În semn de protest, oltenii se gândesc să nu se prezinte la următorul meci, din etapa a 23-a, cu CSMS Iași. Cele întâmplate au produs, însă, și o victimă: Emil Săndoi, care va părăsi banca „juveților” în proporție de 99%. În etapa următoare, dacă se vor prezenta la meci, ei urmează să fie conduși de Daniel Mogoșanu.

Un egal norocos

 

Vali Lazăr a fost salvatorul Concordiei, în partida disputată pe teren propriu împotriva lui ACS Poli Timișoara. După un meci alert, cu ocazii și răsturnări de scor, „vulturii” au obținut un egal norocos prin golul marcat de Lazăr, în ultimul minut de joc. „Am făcut două greșeli mari, Poli ne-a taxat, însă pînă la urmă totul a ieșit bine. Mă bucur că am smuls un punct pe final și trebuie să ne concentrăm să scoatem cât mai multe în continuare”, a spus mijlocașul Chiajnei, la finalul partidei. Cu punctul obținut, Concordia Chiajna se menține pe locul 12 în clasament cu 3 victorii, 8 egaluri și 18 înfrângeri, care însumează 17 puncte, fiind secondată de „colega de suferință”, FC Voluntari, pe 13, cu 2 victorii, 9 egaluri și 11 înfrângeri (15 pct.).