Iubitorii filmelor de lung și scurt-metraj s-au bucurat, din nou, la mijlocul lunii august, de ”Chitila Film Fest” (CFF), acțiune culturală ajunsă la cea de-a noua ediție. Și în acest an, cinefilii s-au delectat cu ore întregi de proiecții în aer liber, în minunatul Parc Dendrologic din Chitila. Accesul a fost, ca de fiecare dată, gratuit!
Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 465, ediția print
Înaintea Galei de premiere, organizatorii au pregătit publicului o mare surpriză, iar actrița Maia Morgenstern a venit, la CFF, în premieră, cu proiectul ”Cartierul – destinație de vacanță”. ”Un program de jocuri și cântece, cu multă gingășie și veselie, menit să stârnească curiozitatea noilor generații pentru jocuri, cântece, poezii, spre melancolia părinților, bunicilor, a generației ce are acum în jur de 60 de ani. Sunt jocurile copilăriei mele, ce ne îndeamnă să participăm la bucuria de a fi împreună”, a spus Maia Morgenstern.
Și, pentru că festivalul este, de fapt, o competiție de scurtmetraje, juriul, condus de criticul de film Irina Margareta Nistor, și format din regizorul Cătălin Apostol și actorul Vasile Calofir, a desemnat câștigătorii celor două secțiuni competiționale – scurtmetraje documentare și scurtmetraje de ficțiune. Au fost acordate producțiilor: “Cutezătorii” (regia Tudor Botezatu) – premiul “pentru cel mai bun scurtmetraj documentar”; “Iedera” (regia Sarra Tsorakidis, producător Daniel Mitulescu (Papillon Film) – premiul “pentru cel mai bun scurtmetraj de ficțiune”, iar premiul special al juriului a fost acordat scurtmetrajului “Înger pe Front – Regina Maria” (regia și scenariul Salex Iatma). Pe lângă filmele de scurtmetraj din competiție, publicul s-a delectat cu 3 capodopere ale cinematografiei românești: “Scurt tratat de mântuire a sufletului”, “Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii” și “Chuck Norris vs. Communism”.
Chitila Film Fest este organizat de Sprint Media, în colaborare cu Fundația Pro Chitila, cu sprijinul Primăriei Chitila. Scopul festivalului este acela de a încuraja curentele cinematografice nou apărute, dând credit noii generații de cineaști români. De aprope un deceniu, CFF și-a câștigat un loc binemeritat în peisajul festivalurilor de film autohton, având, însă, o identitate aparte prin complexitatea programelor, prin organizare și, mai ales, prin atmosfera unică – filme în aer liber, pe malul lacului Chitila, la apusul soarelui!