Minunea Învierii Domnului a luminat inimile credincioșilor din Otopeni, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Îmbrăcați cu dragoste, bunătate, bucurie, pace și seninătate, mii de creștini ai locului și din îndepărtări au asistat la slujba de la Biserica Nașterea Maicii Domnului. O mare de oameni a primit minunata veste a biruinței vieții asupra morții și începutul mântuirii lumii, cu dreaptă credință și emoții profunde, înălțătoare.

Articol apărut în nr. 347 al Jurnalului de Ilfov, ediția print. Citește varianta PDF

otopeni

După o slujbă minunată, la miezul nopții, clopotele au sunat a sărbătoare. Cu vocile lor incon­fundabile și veșminte luminoase, preoții au adus în sufletele celor prezenți bucuria unică a Învierii Domnului. Părinții coor­donați de preotul Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord, au îndemnat credincioșii să ia lumina sfântă și să se bucure de cea mai im­portantă sărbătoare a creștinătății, din toate timpurile. Bucuria a fost împărtășită credincioșilor, în felul său unic și de Corul „Symbol” condus de dirijorul Jean Lupu. „Un stol de îngerași care zboară între Dumnezeu și muzică” a reușit să facă din marea Înviere un moment resimțit de adulți la intensitatea sufletului inocent de copil.

 

Mii de luminițe au sclipit în noapte   

Într-o clipă, lăcașul de cult închinat Maicii Domnului a strălucit în Lumina lui Hristos. Învierea Domnului, cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, a adus Lumina Sfântă și a așternut bucurie cât cuprinde și liniște sufletească peste miile de credincioși. Cu inimile îndreptate către Dumnezeu, o mare de oameni și‑a umplut gurile de lauda Domnului care au vestit împreună miracolul Învierii. „Veniți de luați lumină!” Și s-a făcut lumină. Lumânare de la lumânare, candelă de la candelă, cântând imnul biruinței în lumina lui Hristos, totul s-a transformat în lumină sfântă. Mii de luminițe au sclipit în noapte.

„Hristos a Înviat! Iu­biți credincioși, Lumina Sfântă pe care v-am oferit-o acum a fost adusă de la Mormântul Mântuitorului de la Ierusalim, cu puțin timp în urmă, de o delegație patriarhală condusă de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor și a primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Și anul acesta, Lumina Sfântă s-a pogorât la Mormântul Sfânt de la Ierusalim. Este semn al iubirii pe care ne-o poartă Dumnezeu. În noaptea aceasta, ținem în mâini Lumina, simbol al iubirii lui Hristos. Hainele noi pe care le purtăm acum înseamnă veșmânt de bucurie, de lumină. Vă dorim ca această mare sărbătoare să vă aducă binecuvântare, lumină, sănătate, pace și bucurie”, le-a spus părintele Cristian Burcea, credincioșilor, după ce s-a împărțit Lumina Sfântă.