De la extaz la agonie sunt numai… 360 de minute sau, altfel spus, cele patru etape din Liga I desfăşurate în acest an. De la una dintre revelaţiile turului, Concordia Chiajna a căzut în cealaltă extremă, fiind considerată acum una dintre cele mai debusolate echipe din primul eşalon, cu un singur punct cucerit în acest an din cele 12 puse în joc. Şi, aşa cum în tur antrenorul Ilie Stan nu a fost străin de evoluţia foarte bună a jucătorilor, primind laudele de rigoare, aşa şi în retur spre el se îndreaptă toate săgeţile celor care vorbesc deja de o schimbare la cârma echipei.

Sprijin total

După seria de rezultate dezastruoase din acest an, la Chiajna s-a zvonit că antrenorul Ilie Stan ar fi pe picior de plecare… demis sau demisionar, asta deja nu mai contează. Cu toate acestea, informațiile oficiale spun altceva, iar tehnicianul se bucură în continuare de sprijinul necondiţionat al oficialilor.

Mircea Minea, edilul comunei Chiajna şi preşedintele Concordiei, a fost cel care a dezminţit primul zvonurile apărute în presa sportivă după partida pierdută de echipa sa în faţa Astrei Giurgiu, scor 0-2, potrivit cărora lui Ilie Stan îi este ameninţat postul de antrenor. “E foarte adevărat că rezultatele nu sunt cele pe care le-am preconizat, dar mergem în continuare pe mâna lui Stan. Nu am discutat cu nimeni din presa sportivă despre o eventuală demisie de onoare a antrenorului nostru şi nu înţeleg de ce 

s-au vehiculat asemenea neadevăruri care vor să rupă grupul unit care este Concordia, în ciuda, repet, a rezultatelor slabe de până acum. Ilie Stan are sprijinul meu şi al consiliului local”, a spus Minea, citat de site-ul oficial al grupării.

Pentru a încerca să readucă echipa cu picioarele pe pământ, Ilie Stan a vrut să profite de întreruperea campionatului pentru meciurile oficiale cu Ungaria şi Olanda, ducându-şi elevii pentru oxigenare, în perioada 18-22 martie, la Poiana Braşov. Jucătorii Concordiei sunt oaspeţii hotelului Alpin, acolo unde au efectuat şi precedentul cantonament montan din acest an.

De la acest mini-cantonament lipsesc patru jucători: Serediuc, Belu şi Leca, convocaţi de Emil Săndoi la naţionala de tineret în vederea amicalelor cu Anglia şi Franţa, plus Narcisse Bambara, convocat la prima reprezentativă a ţării sale, Burkina Faso.

Ilie Stan, invidios pe Panduru

Nervos la culme după ultima înfrângere a elevilor săi, 0-2, acasă, cu Astra Giurgiu, Ilie Stan nu a văzut ultimele 2-3 minute ale jocului de la marginea terenului, el alegând să plece înaintea tuturor la vestiare. La câteva minute după joc, după ce s-a liniştit, Stan a făcut haz de necaz spunând, mai în glumă, mai în serios, că îl invidiază pe fostul său coleg de la Steaua, Basarab Panduru, care a renunţat la antrenorat şi a devenit comentator sportiv, fiind invitat permanent al unei emisiuni de la Dolce Sport. “Ce să mai văd? Mai erau două minute. Ce să mai fac, să intru pe teren? Îl invidiez pe Panduru că e acolo unde este. Cred că o să vin şi eu cât de curând lângă el”, a spus Ilie Stan.

Ilfovenii – rezultate pe bandă rulantă:

Liga a II-a, seria I-a, etapa a XVII-a: Farul Constanţa – CS Otopeni 1-1, ACS Buftea-Săgeata Năvodari 0-1.

Liga a III-a, etapa a XV-a: CS Ștefănești–FC Voluntari 0-0, FCM Alexandria–Inter Clinceni 0-1, CS Balotești–CS Vișina Nouă 1-1, Progresul Cernica–CS Tunari 2-0, FC Caracal–Viitorul Domnești 1-0, CS Afumaţi–ACS Berceni 3-2, Chiajna II a stat.

Liga a IV-a, etapa a XIV-a: Viitorul Găneasa-CS Corbeanca 0-4, Viitorul Dragomirești-CS Snagov 2-1, AS Ciorogârla-Viitorul Domnești 3-0, ASC Măgurele- Vulturul Pasărea 1-5, 

CS Ștefănești II-Voinţa Periș 7-1, Pescărușul Grădiștea-AS Glina 5-1, CS Popești Leordeni-AS Codrii Moara Vlăsiei 4-0.