Muppets, cele mai amuzante păpuși din istorie, au distrat și copiii instituționalizați din Ilfov. Familia de păpuși, mânuite cu grijă și dăruire de îndrăgitele artiste Mihaela Herescu și Manuela Mărcuș, de la Teatrul Zburdălici din București, au vizitat, pentru prima dată, micuții de la Centrul de Plasament Voluntari, sâmbătă, 25 iunie.

 

Pentru copiii aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov, centrul de la Voluntari, ziua de 25 iunie, a fost una cu adevărat specială. După ce au făcut cunoștință cu păpușarii Mihaela Herescu și Mădălina Mărcuș, care le-au pregătit un program excepțional, prichindeii au pășit împreună cu faimoasele păpuși Muppets într-o lume fascinantă, de basm, din care cu greu s-au mai desprins. Timp de o oră, micuții s-au delectat cu o poveste frumoasă, oferită de mult iubitele personaje vedetă.

 

“Bolovanul din mijlocul drumului” sau viața ca un basm

Povestea “Bolovanul din mijlocul drumului” a adus în atenția copiilor importanța faptelor bune, dăruirea bucuriilor, gestionarea relațiilor de prietenie și iubire pe drumul către succes. Povestea artiștilor de la Teatrul Zburdălici nu a fost aleasă întâmplător. Păpușile le-au amintit micuților că orice obstacol poate fi un bun prilej de a-și îmbunătăți starea personală. Și, mai ales, i-au ajutat să înțeleagă mai bine faptul că problemele pe care le au acum îi fac mai puternici în viitor, încercările grele prin care trec le dau mai multă încredere în ei, iar piedicile îi vor ajuta cu adevărat să știe cine sunt.

 

Lecția păpușilor despre politețe și conduita frumoasă

Piesa de teatru a fost primită în ploi de aplauze. Copiii, cu ochii strălucind de bucurie, au privit păpușile neclintiți și au trăit minunata poveste cu sufletul la gură, pe toată durata spectacolului.  După ce s-au amuzat urmărind piesa de teatru și și-au îmbogățit cunoștințele despre politețe, conduita frumoasă și comportamentul respectuos în viața de zi cu zi, micii spectatori s-au împrietenit cu păpușile. Emoționați, dar în culmea fericirii, la final, copiii au aplaudat cât au putut protagoniștii. Iar înainte de a-și lua rămas bun de la celebrele păpuși, le-au îmbrățișat, le-au mulțumit cu multă dragoste pentru momentele frumoase dedicate și
le-au invitat să revină la ei, să-i distreze și să le mai spună și alte povești educative, cel puțin la fel de interesante și de amuzante.

 

“Sperăm că povețele poveștii le vor fi de ajutor în viață”

“Ne-am bucurat foarte mult când am văzut că micuții ne-au așteptat cu mare drag, că au privit cu bucurie spectacolul nostru și că au înțeles piesa de teatru. Au fost foarte calzi și primitori și sperăm să urmeze în viață povețele poveștii. Pe lângă distracție, punem foarte mult accent pe educația poveștii. Fie că este vorba despre educația comportamentală sau despre obținerea unor cunoștințe generale, vrem să învețe câte ceva din poveste. Copiii învață mult mai repede prin intermediul păpușilor pentru că ele sunt universul lor și devin prieteni. Noi le explicăm unele lucruri și apoi intrăm într-un con de umbră, păpușile fiind vedetele. Sperăm că vor ține cont de aceste sfaturi și că le vor fi de ajutor în viață. Nu am mai fost niciodată într-un centru de plasament dar, de-a lungul timpului, am mai avut copii instituționalizați prezenți la diverse spectacole”, ne-a spus artistul Mihaela Herescu.

 

Mulțumim, Teatrul Zburdălici!

 

Mulțumim și noi, echipa Jurnalului de Ilfov, artistelor Mădălina Mărcuș și Mihaela Herescu de la Teatrul Zburdălici pentru promptitudinea cu care au răspuns invitației noastre de a aduce zâmbetul pe buzele copiilor de la Centrul de Plasament Voluntari!