În sfârșit, se face!

Construcţia unui pasaj suprateran, în zona Centurii Capitalei-comuna Domneşti, a fost avizată de Guvern, prin aprobarea indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală a investiţiei fiind estimată la 248,8 milioane lei.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a anunţat recent că va construi, în primăvara anului viitor, un pasaj între Centura Capitalei şi Domneşti.

Pasajul este construit după ce locuitorii din zonă au reclamat că sunt afectaţi de imposibilitatea de a circula, întrucât Prelungirea Ghencea din Capitală are o singură bandă pe sens, iar numărul maşinilor este în creştere.

Despre modernizările din această zonă se vorbește din 2006, fiind făcute până acum zeci de promisiuni. În 2007, Consiliul General al Municipiului București a alocat circa 400 milioane de lei pentru lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea la 3 benzi pe sens, plus trotuare de cinci metri, până la limita administrativă a orașului, dar nici până acum nu s-a mișcat o piatră din zonă. În prezent, ca și acum 8 ani, pe Prelungirea Ghen­cea circulația rutieră se desfășoară pe câte o bandă pe sens, blocajele se întind pe sute de metri, nu există trotuare, nu sunt amenajate stații RATB, iar când plouă totul devine o imensă mocirlă. 

Acum, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) anunţă că a elaborat studiul de fezabilitate precum şi documentaţia de atribuire aferentă pasajului suprateran Centura Bucureşti – Domneşti, acestea fiind deja aprobate în Comitetului Tehnic Economic al CNADNR. După aprobarea de la guvern, CNADNR va desfăşura demararea şi finalizarea procedurii de achiziţie publică a acestei lucrări de construcţie, care este preconizată a avea loc până la finalul anului. În cele din urmă, va mai fi nevoie de emiterea Ordinului de începere a lucrărilor la pasaj, în primăvara anului viitor.

Pasarelă la Cernica

O pasarelă pietonală se dorește a fi construită la intersecţia șoselei ocolitoare a Capitalei cu Șoseaua Cernica, după ce lucrarea va fi avizată și prin hotărâri ale Consiliului General al Municipiului București și Consiliului Judeţean Ilfov. Întârzierea lucrărilor de modernizare la centura de sud a Capitalei afectează traficul rutier, iar autorităţile caută soluţii pentru fluidizarea circulaţiei până la finalizarea acestora.