A trecut Paștele și conducătorii auto tot nu au acces la circulația prin pasajul de la Piața Sudului. Deși lucrările de construcție ale pasajului sunt aproape de final, Primăria nu-l poate deschide. Motivul? Reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții refuză să facă o recepție parțială.

 

„Pasajul este gata. Problema este că Inspectoratul de Stat în Construcţii nu este de acord să facă recepţia parţială a lucrării. În momentul acesta, dacă noi luăm acele garduri, se poate circula. Dar nu vor să facă recepţia parţială motivând că pentru una din străzile laterale, la ieşirea din Pasaj spre strada Niţu Vasile, ar trebui făcut un sens giratoriu. Asta ne ţine pe loc. Oricum, săptămâna aceasta îi dăm drumul pe deasupra, un fir dus, un fir întors. Între timp, vom mai avea o întâlnire săptămâna aceasta cu ISC să mai discutăm despre această problemă. În proiectul iniţial nu era prevăzut un astfel de sens giratoriu acolo, dar s-au gândit cei de la ISC că ar trebui pus acolo, la ieşirea din Pasaj, în dreptul străzii Secuilor, pentru a prelua traficul de pe acea alee. Ori, amenajarea acestui giratoriu la ieşirea din pasaj, mai mult ca sigur, va duce la formarea de ambuteiaje, deci e ca şi când am fi construit degeaba acest pasaj. Tocmai asta vom discuta cu cei de la ISC, să vedem ce soluţii găsim”, spune viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, citat de Mediafax.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: „Este intolerabil să amâni la nesfârşit finalizarea unei lucrări”

La începutul acestei luni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a somat companiile care realizează lucrările la pasaj, să finalizeze proiectul cât mai repede posibil. Edilul a amenințat chiar că va încheia contractele cu firmele respective dacă nu se mobilizează să urgenteze lucrările. „Am solicitat asocierii de constructori Astaldi -Euroconstruct să ia în considerare faptul că dacă nu se accelerează la acest obiectiv de investiţii, Primăria Generală a Capitalei ia în calcul rezilierea contractului din vinovăţia expresă a executantului. Am fost informată de către grupul de lucru comun că este posibil ca în preajma sărbătorilor de Paşti să fie termenul de finalizare, pentru ca acum câteva zile să fim informaţi că, de fapt, ni s-a comunicat încă un termen – 31 iunie, anul curent. În fapt şi în teren lucrarea este finalizată în proporţie de 82%. Este intolerabil să amâni la nesfârşit finalizarea unei lucrări, câtă vreme suntem în stadiul de a încheia execuţia acestei lucrări”, spunea atunci primarul Gabriela Firea.