Peste o sută de familii nevoiaşe au primit alimente şi produse de igienă corporală
Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale și-au reunit eforturile pentru a intensifica activitățile de sprijinire a persoanelor aflate în dificultate în această perioadă de criză prin care trecem. Numai în perioada 8-12 august, voluntarii au ajuns în 10 localități din Ilfov și Prahova (Boltașu, Dascălu, Creața, Vărăștii de Sus, Balta Neagră, Dîrvari, Găneasa, Islaz, Sintești și Lipănești). Peste 125 de familii au primit de la voluntarii Catedralei Naționale alimente de bază și produse de igienă.
Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 512, ediția print
“Implică-te! Împreună reușim mai mult!” este programul care întrunește activitățile de ajutoare a oamenilor suferinzi și în nevoi în această perioadă, sub îndrumarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru. Proiectul este o extensie a campaniei “Caravana bucuriei” prin care familiilor vulnerabile din mediul rural li se oferă spijinul necesar pentru a trece cu bine criza creată de pandemia de coronavirus. În doar cinci luni, campania a avut rezultate notabile, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale reușind să sprijine un număr impresionant de familii greu încercate din cauza pandemiei sau afectate de inundațiile severe. Pe parcursul a 142 de deplasări în 136 de localități din 22 de județe ale țării, voluntarii au oferit 2.955 pachete cu alimente de bază și produse de igienă, în valoare de 214.080 de lei. “Măi mamă, mă bucur că ați venit la mine, nu am mai fost plecată deloc, nicăieri. Nici la magazin nu mă mai duc singură, mă duc cu nepoata sau rog pe cineva să îmi ia o pâine. Nu mai am putere, nu mai pot, am 86 de ani. Să mai veniți, mamă. Să vă dea Dumnezeu sănătate la toți și doresc bine la toată lumea”, a spus, cu bucurie, una dintre localnicele vizitate și ajutate de către voluntarii Catedralei, care a ținut neapărat să-și exprime recunoștința și mulțumirea față de gestul binefăcătorilor lor.
“Este un sprijin foarte important și binevenit în parohia noastră. Vă așteptam să veniți și la noi, ne-am bucurat că am putut să facem bine oamenilor care astăzi ne-au primit cu fețele senine și cu dragoste mare, văzând că cineva se gândește și la ei. Este după cuvântul Mântuitorului, care a zis că putem să îl ajutăm pe cel care este în nevoie, care într-adevar simte și are nevoie de ajutorul celui care are dragoste. Dragostea creștină se manifestă și prin întrajutorarea aproapelui. Oamenilor acestora, când ne-au văzut, li s-a umplut inima de bucurie și aceasta arată dragostea creștină pe care noi am împărtășit-o astăzi și pe care ei au primit-o. S-a făcut acest transfer foarte frumos de dragoste de la noi către ei, și de la ei către noi”, a spus părintele Ghiță Jani, parohul Parohiei Dîrvari, din comuna Ciorogârla. Printre cei care au adresat felicitări și gânduri bune s-a aflat și părintele Gheorghe Năstăilă, parohul Parohiei Islaz, din Brănești, care a explicat că “astfel, aceste persoane conștientizează că biserica va fi mereu prezentă pentru a-i sprijini în nevoile lor”.
“Încercăm să extindem această activitate din ce în ce mai mult. Contează foarte mult să aprindem acea scânteie care încearcă să conștientizeze în primul rând comunitățile în care noi venim, de faptul că acești oameni care se află în dificultate au nevoie de sprijinul nostru. Realitatea este că există o discrepanță foarte mare între persoanele care au posibilități materiale mari și acești oameni care au mare nevoie de ajutor. Trist este faptul că întâlnim oameni care au o situație materială foarte bună, care locuiesc în case foarte mari vizavi de oameni care locuiesc în case care stau să cadă, între aceștia neexistând o relație de întrajutorare. Prin aceste activități încercăm să conștientizăm faptul că darul primit de la Dumnezeu este bine să îl răspândim, să răspândim dragostea, mesaje de încurajare, să aducem un mic sprijin, cum am mai spus, măcar o pâine și o farfurie cu mâncare, celor care nu-și permit nici măcar acest lucru”, ne-a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale.