ACS Berceni a eliminat Rapid București din Cupa României,  iar Concordia s-a calificat în sferturile Cupei Ligii

Săptămâna trecută a fost marcată de meciurile din două competiţii importante ale fotbalului autohton: Cupa României și Cupa Ligii. Echipele din Ilfov au avut o comportare onorabilă, patru dintre ele calificându-se în runda următoare a Cupei României. În același timp, în Cupa Ligii ADEPLAST, doar Concordia Chiajna a acces în sferturi, FC Voluntari ratând calificarea într-un meci controversat cu Astra Giurgiu.

„Performera”, dacă se poate spune așa, turului 5 al Cupei României a fost ACS Berceni, care a reușit s-o elimine pe mult mai titrata sa rivală, Rapid București. Astfel, pentru prima oară în ultimii 30 de ani, echipa lui Valerii Moraru a părăsit această competiţie înainte de „16”-imi.  Meciul a fost unul echilibrat, ambele echipe ratând ocazii bune de a înscrie, pentru giuleșteni Tudoran și Embalo trecând fiecare de câte două ori pe lângă gol. Victoria echipei din Berceni a fost adusă de unicul gol al partidei, marcat de Cosmin Mihai, cu 10 minute înainte de fluierul final. Giuleștenii au alergat după egalare fără succes, ratând astfel ocazia de a se confrunta, în faza următoare a competiţiei, cu echipe din Liga I.

 

Clinceni și Balotești, alături de ACS Berceni și FC Voluntari

Alte două ilfovene din Liga a II-a care merg mai departe, alături de conjudeţeana lor, ACS Berceni sunt Acdemica Clinceni și CS Balotești. Academica a reușit calificarea în detrimentul unei echipe tot din judeţul Ilfov, CS Afumaţi, după un meci extrem de disputat și echilibrat. Astfel, după cele 90 de minute regulamentare, tabela de marcaj consemna un rezultat de egalitate:1-1, prin golurile marcate de Darius Buia (Academica Clinceni), în minutul 32 și Ionuţ Chiși (CS Afumaţi), în minutul 94. După cele două reprize de prelungiri, egalitatea s-a menţinut, fiecare echipă marcând câte un gol, prin Cosmin Munteanu (min. 96- CS Afumaţi) și Benjamin Kuku (Clinceni, min. 106). Meciul s-a decis la loviturile de la 11 metri, cu scorul final de 6-5 pentru Academica Clinceni.

La rândul său, CS Balotești a reușit calificarea învingând cu scorul de 1-0 echipa de Liga III Metaloglobus. În 16-imi Balotești va juca cu CFR Cluj, ACS Berceni va întâlni CSMS Iași, iar Academica Clinceni se va confrunta cu Viitorul II. Așadar, o rundă cu adversare puternice pentru Ilfovene. De asemenea, FC Voluntari, eliminată din Cupa Ligii de Astra Giurgiu, va avea ca adversară pe FCM Baia Mare.

 

Chiajna, cel mai rapid gol al sezonului

Primul meci de la instalarea la cârma Chiajnei a lui Cornel Ţălnar a fost de bun augur pentru antrenorul poreclit „Ţânţarul”.  Concordia a reușit cel mai rapid gol al sezonului, în meciul cu FC Botoșani, din optimile Cupei Ligii, gol reușit de Marian Cristescu în secunda 16 a meciului. Partida a mai consemnat o premieră, primul gol la seniori marcat de puștiul de 19 ani Robert Răducanu, dintr-o pasă a aceluiași Cristescu. Rezultatul final a fost stabilit de căpitanul Florin Purece, în minutele de prelungire ale reprizei a doua. Un scor de neprezentare, facilitat și de eliminarea lui Raul Costin, la numai 7 minute de la intrarea pe teren.

Un meci „cu cântec”, la Voluntari

 

În cadrul aceleiași competiţii, FC Voluntari a fost eliminată de Astra Giurgiu, după un meci presărat cu greșelile de arbitraj ale lui George Rădulescu. El le-a refuzat două penaltiuri celor de la Voluntari și l-a eliminat nejustificat pe Voduţ. Mai întâi (’43) a anulat golul lui Voduţ pentru fault în atac, iar apoi i-a frustrat și mai tare pe cei de la Voluntari după ce nu le-a acordat un penalty pentru o intervenţie asemănătoare a lui De Amorim asupra lui Rus, în interiorul careului (’45). În minutul 69, cum spuneam, Voduţ a fost eliminat pentru al doilea galben, după o fază în care a fost faultat clar în careu de Ricardo Alves, dar „centralul” Rădulescu a considerat că atacantul de la Voluntari a simulat. Astfel, după un meci „pe contre” și un arbitru care a luat decizii aiurea, FC Voluntari s-a văzut eliminată de Astra, cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de olandezul Ninos Gouriye și Alibec.