Pensiile și indemnizațiile pentru șomeri vor fi înmânate titularilor, cu două zile mai devreme în această lună. Autoritățile au pus deja la punct toate documentele de plată astfel încât, persoanele în drept să-și poată primi remunerația înaintea Sfintelor Sărbători de Paști, anunță reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice și respectiv, cei ai Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

 

Pensionarii vor avea ce pune pe masa de Sărbători! Statul le dă banii cu vreo câteva zile înainte de marea sărbătoare creștină. „Având în vedere apropiatele Sărbători Pascale și din dorința de a veni în sprijinul beneficiarilor de pensii, Casa Națională de Pensii Publice și CN Poșta Română SA și-au manifestat disponibilitatea de a devansa plata pensiilor cu două zile. Astfel, în luna aprilie, plata pensiilor la domiciliul pensionarilor se va realiza în perioada 12 — 26 aprilie, iar în cazul pensionarilor avizați la domiciliu (persoane care nu au fost găsite acasă) plata se face până la data de 27 aprilie, la ghișeele poștale”, informează reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Pensii Publice. Potrivit acestora, documentele necesare achitării drepturilor bănești, au fost transmise deja oficiilor poștale.

Și șomerii își primesc banii înainte de Sfintele Paști

Șomerii își vor primi și ei indemnizația înaintea Sărbătorilor Pascale. Decizia aparține conducerii Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă și vine în întâmpinarea nevoilor persoanelor care încă nu au un loc de muncă și trăiesc din venituri modeste. „Achitarea drepturilor acordate în conformitate cu legislația specifică sistemului asigurărilor pentru șomaj și stimularea forței de muncă se va realiza la domiciliul beneficiarilor în perioada 11 aprilie 2017 — 14 aprilie 2017, iar la oficiul poștal până pe data de 25 aprilie 2017. Devansarea este valabilă și pentru beneficiarii care își primesc drepturile privind asigurările pentru șomaj prin virament bancar”, anunță Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.