Luna aceasta s-a deschis, în format online, seria de evenimente organizate la nivel global, ”Săptămânile Chinezești ale Culturii şi Turismului 2021”. Organizate sub egida Ministerului Culturii și Turismului din China, Centrul Cultural Chinez din București, în colaborare cu Centrul Chinez pentru Schimburi Culturale cu Străinătatea, precum şi Departamentul pentru Cultură şi Turism din Provincia Zhejiang, a încărcat în “cloud” o serie de resurse online atent selecționate, pe tema ”Frumoasa Chină”, cu un conținut bogat, specific și captivant, accesibile iubitorilor Chinei din România.

Timp de o lună, filme de promovare, expoziții, scurtmetraje, micro-cursuri, gastronomie și călătorii grupate în trei categorii, respectiv: ”minunata arhitectură rurală”, ”atracțiile zăpezii” și ”gastronomie”, spun poveștile Chinei, promovează Jocurile Olimpice de Iarnă, ce se vor organiza la Beijing și prezintă frumusețea culturii și meleagurilor chineze. Spre exemplu, zilele trecute, în China a avut loc Festivalul Tradițional al Bărcii Dragonului sau Festivalul Duanwu (care se sărbătorește anual, în a cincea zi a celei de-a cincea luni din calendarul lunar chinezesc, și reprezintă o tradiție veche de 2.000 de ani, celebrată la nivel național sub diferite forme, în memoria poetului antic Qu Yuan, care s-a sinucis din dragoste pentru țara sa în timpul perioada Statelor Combatante, între 475-221 î.e.n).

Pentru detalii legate de eveniment, iubitorii tradițiilor chineze sunt invitați să urmărească pagina de Facebook a Centrului Cultural Chinez din Bucureşti şi canalul
de Youtube al Centrului Cultural Chinez din București.