Este binecunoscută implicarea Primăriei Buftea, a primarului Gheorghe Pistol, personal în sprijinirea sportului pentru copiii din oraș. Clubul ACSS Voința Buftea le asigură copiilor și tinerilor accesul la practicarea unor discipline sportive, cu sprijinul administrației locale, care a investit atât in infrastructura necesară, cât și în sportivii de vârstă fragedă , care sunt sprijiniți să participe la competiții de anvergură, chiar și la nivel mondial. 

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 569, ediția print

Un argument în sprijinul celor spuse mai sus îl reprezintă și ultima competiție la care  au participat tinerii sportivi care fac parte din secția de karate a Clubului Voința, unii dintre ei aflați la vârsta copilăriei. Este vorba de Campionatul Mondial WUKF, care s-a desfășurat la Cluj Napoca, în perioada 23-27 septembrie 2021. Deplasarea celor 13 tineri karateka la această competiție a fost susținută substanțial de Primăria Buftea, iar rezultatele au fost pe măsură. Meritul performanțelor realizate  de sportivii bufteni îi aparține, în egală măsură, și antrenorului acestui lot, sensei Dan Răducu Tamași, cel care coordonează secția de karate a ACSS Voința Buftea, care este afiliată Federației WUKF. „La secția de karate se practică stilul Goju-ryu. Avem aici înscriși circa 30 de copii, cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani. Campionatul Mondial WUKF, ediția a 9-a, s-a organizat la Cluj Napoca, în perioada 23-27 septembrie, în sala «Horia Demian». La competiție au participat 39 de țări, unele cu renume, cum ar fi SUA, ­Mexic, Ucraina Franța, Anglia și peste 1.300 de sportivi. ACSS Voința Buftea a participat cu 13 sportivi. Campionatul s-a desfășurat pe două categorii, Kata și Kumite, individual și pe echipe. Sportivii din Buftea au concurat foarte bine, și au obținut în total 13 medalii, 4 de aur, 4 de argint și 5 de bronz”, ne-a precizat sensei Dan Răducu Tamași. 

Cine sunt performerii

Nu toți cei treisprezece sportivi au obținut medali, dar echipa, în întregul ei, a avut o evoluție excepțională. Câțiva dintre ei au  primit distincții la mai multe categorii ceea ce atestă valoarea pregătirii lor, dar și dârzenia  cu care au luptat ca să obțină rezultate cât mai bune. Dârzenia care a produs rezultate excepționale, pentru karateca bufteni. Vi-i prezentăm, în continuare, pe sportivii care au pus orașul Buftea în elita artelor marțiale la nivel mondial: ● Sara Ioana Mihai – medalie de aur Kumite individual și medalie de aur kata individual;● Tudor Gabriel Leahu – medalie de aur la Kata; ● Andreea Ioana Grigore – medalie de aur la Kumite individual și medalie de bronz la Kata individual; ● Camelia Bora – medalie de argint la Kata individual; ● Sara Maria Călinescu – Medalie de bronz la Kumite individual; ● Robert Adrian Gozi – Medalie de argint la Kumite individual și medalie de bronz la Kata individual; ● Alexia Mitroi – medalie de argint Kumite echipe Rotativ și medalie de bronz la Kumite Shobu Sanbon echipe; ● Ilinca Vulcăneanu – medalie de bronz la Kata individual; ● Antonia Șerban – medalie de argint la Kata individual.

Primarul Gheorghe Pistol i-a premiat pe sportivi

La întoarcerea acasă, sportivii secției de karate de la ACSS Voința Buftea au fost felicitați pentru performanțele lor de primarul orașului, Gheorghe Pistol, în sala de consiliu a primăriei. Totodată, sportivii au primit premii în bani din partea primarului. „Este o bucurie foarte mare pentru noi, 4 medalii de aur, 4 de argint și 5 de bronz. Asta a însemnat foarte multă muncă, dar, vă repet, nu neglijați școala! Noi ne dorim rezultate bune la școală, dar și pe plan sportiv. Depinde de voi, depinde de familie dacă vreți să vă faceți o carieră în sport, din partea noastră aveși tot suportul la competițiile care vor urma. Mă refer la Cupa României, mă refer la Campionatul Mondial din Florida și vom face eforturi ca să ajungeți acolo. Va fi o onoare pentru noi să urcați și acolo pe podium, iar munca voastră va trebui să fie pe măsură. Poate la Campionatul Mondial din România nu au venit toate țările, dar acolo ­s-ar putea să vină competitori pe măsură. 

De fiecare dată când este vorba de premii, eu, persoană fizică, răspund înaintea Primăriei, pentru că de multe ori Primăria se mișcă mai greu. De asemenea, regulamentul acela pe care îl cunoașteți rămâne valabil. La sfârșitul anului veți primi, în urma rezultatelor voastre, câteva premii, dar, până atunci, vreau să vă încurajez cu un premiu din partea mea, personal. (…) Unde se muncește, trebuie să răsplătim. Față de celelalte discipline, echipa voastră ne-a adus cele mai multe medalii. Sunteți cei mai tari! Și sunt sigur că domnul antrenor, în funcție de rezultatele obținute la Cupa României, va alcătui echipa care va pleca în Florida. Dacă vă doriți să mergeți în America, va trebui să munciți”, le-a spus primarul Gheorghe Pistol sportivilor, în timpul festivității de premiere.