Peste 700 de preșcolari au performat pe scena Palatului Cultural Buftea, în cadrul primei ediții a concursului județean de colinde ”Primiți colindătorii?”, care face parte din Proiectul Educațional ”Mirajul sărbătorilor creștine în viața copiilor”, micuții impresionând cu talentul și inocența lor, dar și prin seriozitatea și profesionalismul cu care s-au prezentat pe scenă.

Articol apărut în jurnalul de ilfov nr. 683, ediția print

La concursul județean ”Primiți colindătorii?”, care s-a desfășurat la Buftea, s-au înscris 735 de copii preșcolari, elevi din învățământul primar și gimnazial, iar 24 de grupe de colindători au fost selectate pentru a primi premiile I și II. Spectacolul susținut de copii a impresionat, sâmbătă, publicul numeros prezent la Palatul Cultural Buftea, acesta aplaudând cu emoție și entuziasm momentele artistice pline de candoare ale micuților artiști. Colindătorii au fost adevărații mesageri ai bucuriei, introducând publicul cu grație și entuziasm în atmosfera magică a sărbătorilor, aducând un zâmbet pe chipurile tuturor celor prezenți în sala evenimentului.

Copiii au fost premiați cu medalii, trofee, dulciuri și alte cadouri oferite cu drag de către organizatori.

Grădinița „Căsuța Copilăriei”, în colaborare cu Primăria orașului Buftea și Consiliul Județean Ilfov, prin Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Ilfov au depus toate eforturile pentru a asigura calitatea artistică înaltă a acestui concurs. Evenimentul s-a bucurat de susținerea și implicarea acestor instituții, contribuind astfel la succesul și prestigiul competiției.

Recunoașterea talentului, prin premii numeroase

Pentru nivelul pre­școlar, locul I a fost obținut de trei grupe artistice. Astfel, au fost premiați ”Voiniceii Mariei”, de la Grădinița ”Rița – Gărgărița”, Brănești, îndrumați de prof. Maria Magdalena Grigore, la fel și ”Românașii”, de la Grand My first English adventure, Otopeni, îndrumați de prof. Laura Păsăroiu, Laura Berechet și Gabriela Daniel, precum și ”Albinuțele”, de la Grădinița ”Căsuța Copilăriei” din Buftea, copii îndrumați de prof. Aurelia Alexandroaie – Oprea și prof. Gabriela Chițu.

Secțiunea a beneficiat și de acordarea unui premiul pentru popularitate care a fost oferit grupului ”Iani’s Căprița” de la Iani’s, Buftea, îndrumați de doamnele profesoare Magdalena Pintilie, Bertha Năstase, Raluca Comșa și Maria Boca – Geovana. De asemenea, juriul a considerat că trebuie acordat și un premiu special, care a fost oferit grupului de copii ”Vis strălucit” – Deschideți ușa, vin cu colinduța, de la Grădinița Nr. 6 din Buftea, îndrumați de profesoarele Gabriela Pieptea, Mirela Manea, Georgeta Ștefan, Floarea Miu și Andreea Petre.

La nivelul învățământ primar, locul I a fost obținut de Clasa pregătitoare, de la Școala Gimnazială Nr. 1, pentru ”Colinduța”. Micuții au fost îndrumați de prof. Simona Iancu. De asemenea, locul I a fost acordat și ”Bufnițelor vesele”, piesa Colindăm la tot românul, de la Școala Gimnazială Nr. 1, copii îndrumați de învățătoarea Petronela Gheorghe.  Și pentru această secțiune, juriul a decis să acorde un premiu special clasei a III-a F, colindul ”Sub fereastră la om bun”, de la Școala Gimnazială Nr. 1, Buftea, copii pregătiți pentru concurs de către prof. Andreea Burtea.

Pentru nivel învăță­mânt gimnazial, locul I a fost acordat Corului Școlii Gimnaziale Nr. 3 – ”Colindăm iarna”, elevii fiind îndrumați de prof. Cristi Tănase. Premiul de originalitate a fost acordat Corului Școlii Gimnaziale Nr. 3 instrumental, pentru ”Steaua sus răsare”, elevii fiind pregătiți, de asemenea, de prof. Cristi Tănase.

Cum era de așteptat și copiii de la secțiunea ”gimnazial” au primit un premiul special, care a fost acordat Corului ”Armonia”, pentru ­”Iisus, bine ai venit!”, cor din Școala Gimnazială Nr. 2, tinerii fiind îndrumați de prof. Maria Boca – Geovana.