Primarul comunei Periș, Anghel Albu, a făcut, marți, noi precizări despre starea actuală la nivelul localității, privind COVID-19.  ”Avem un număr de 79 de persoane izolate la domiciliu și un număr de 7 persoane testate pozitiv, asimptomatice, ce nu manifestă forme care să necesite internare, fiind izolați la domiciliu”, a anunțat edilul.

Primarul Anghel Albu a menționat că toate persoanele care au fost în contact cu cetățenii testați pozitiv sunt monitorizate de organele de Poliție și Jandarmerie.

”În acest context, vă rog să stați în casă, să ieșiti la cumpărături bine protejați, cu mască și mănuși, să evitați contactul cu alte persoane, păstrând distanța socială.  Trebuie să fim mai uniți ca niciodată, să fim calmi și să respectăm indicațiile autorităților. Vă asigurăm că stăpânim foarte bine situația în acest moment, dar vă rog ca și dumneavoastră să respectați regulile impuse de autorități. Vă informez că de duminică, 5 aprilie 2020, am început dezinfecția la nivelul întregii comune. Vă asigur ca dezinfecția va fi făcută ori de câte ori va fi nevoie, pe întreaga perioadă!”, a mai scris primarul Anghel Albu pe pagina de Facebook.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 494, ediția print

01.04.2020

Persoana confirmată cu COVID-19 în comună este în stare bună. S-a reluat dezinfecția tuturor instituțiilor din comună

Persoana în vârstă de 76 confirmată pozitiv în comuna Periș este internată la spitalul ”Dr. Carol Davila” și nu prezintă simptome specifice COVID 19, fiind în stare foarte bună, potrivit unui anunț al primarului Anghel Albu, pe pagina sa de Facebook.

”În ceea ce privește familia, vă pot spune că sunt cu toții bine, fără simptome de infectare cu virusul COVID19. Sunt în izolare la domiciliu urmând ca după trecerea acestei perioadei să își reia activitatea”, a precizat editul.

Referitor la dezinfecția străzilor, instituțiilor publice, locuri de joacă, școli, grădinițe, case de cultură, sală sport, blocuri, stații STB etc, primauril a precizat că această actiune începe de miercuri 1 aprilie și se vor folosi substanțe ecologice, bio-degradabile fără risc de contaminare a populației. ”Vă rog să vă protejați și să aveți grijă de dvs și familia dvs…!!! Dumnezeu ne va ajuta să trecem cu bine și peste această grea încercare …!!!”, a precizat primarul comunei Periș.

Primarul comunei Periș, Anghel Albu, a anunțat vineri, 27 martie, că s-a confirmat primul caz de COVID-19 din această comunitate. Persoana în cauză făcea dializă și este în vârstă de 76 ani, virusul fiind contractat în timpul tratamentului.

A fost dusă la spital și s-au luat imediat măsurile ce se impun în asemenea situații. Începând de sâmbătă, s-a reluat dezinfecția tuturor instituțiilor din comună (școli, case de cultură, sedii, parcuri, locuri de joacă etc.) ”De asemenea vom începe dezinfecția tuturor străzilor și trotuarelor din comună!!! Nu trebuie să ne panicăm, să fim uniți și să ne protejăm cât putem de bine. Să ieșim din casă numai pentru a merge la serviciu (unde se mai lucrează) și aprovizionare!!! Dumnezeu să ne ajute pe toți să trecem cu bine peste această grea încercare!!! De săptămăna viitoare o să vă punem la dispoziție încă 5.000 de exemplare de „declarații”, tot prin centrele comerciale!!!”, a precizat primarul.

Potrivit ultimelor informațiilor disponibile de la DSP, în comuna Periș, în izolare la domiciliu se afla un număr de 86 persoane, iar 9 au ieșit din izolare. ”Am identificat un număr de 82 persoane care au vârsta peste 65 de ani și locuiesc singure, neavând rude. Intră în monitorizarea noastră și îi vom ajuta în funcție de nevoi. Dacă aveți probleme urgente ce nu suferă amânare sunați-mă! Răspund indiferent de oră! Vă rog să vă protejați pe dvs. și familia!”, a subliniat primarul.

Reamintim că, la nivelul primăriei comunei Periș, s-a constituit un grup de sprijin pentru persoanele în vârstă și cele cu nevoi speciale. ”În acest sens, vă rog să mă informați dacă aveți cunoștință de cetățeni aflați în astfel de situații. Telefon: 021.267.02.10; 021.267.02.45 – între orele 9.00-16.00 și telefon Primar – 0729.999.909 – permanent”, a mai precizat edilul.