Secţiile de Obstetrică/Ginecologie şi Neonatologie sunt printre cele mai moderne şi cele mai eficiente secţii din cadrul Spitalului Judeţean Ilfov. În doar o lună şi jumătate, peste 145 de românce au fost asistate de colectivul medical special de aici, şi tot atâţia bebeluşi au venit pe lume şi au fost îngrijiţi de mâinile iscusite ale cadrelor instituţiei. 

La Spitalul Judeţean Ilfov, în Secţia de Neonatologie acolo unde sunt duşi bebeluşii imediat după naştere, specialiştii oferă servicii de: 

 Terapie Intensivă 

 Biberonerie – unde se sterilizează biberoanele şi se pregăteşte laptele pentru nou-născuţi. 

Secţia de Neonatologie cuprinde şi cinci saloane pentru bebeluşii şi mamele lor, fiecare salon cu câte trei paturi pentru mămici şi nou-născuţii lor. Pentru familiile cu mai multe posibilităţi există şi şapte rezerve cu plată. Bebeluşii care au norocul să se nască la Spitalul Judeţean sunt îngrijiţi ex-emplar, secţia de Neonatologie fiind dotată cu aparatură ultra modernă. “Dacă vreun bebeluş se naşte cu probleme, e prematur, nu respiră bine, nu se colorează bine, medicul neonatolog îl resuscitează, îl aduce pe secţie şi îi face examen fizic complet. Îl controlează din cap până în picioare. Îi investighează plămânii, tonusul de coloraţie, reactivitatea şi verifică posibilitatea de a avea malformaţii congenital severe. Se monitorizează func-ţiile vitale şi, la nevoie, se recurge la oxigenoterapie, perfuzii cu glucoză etc.”, spune dr. Reamzea Mustafa, medic neonatolog în cadrul spitalului.