În luna iunie va fi lansat un program de 3,2 miliarde de euro, fondurile europene fiind destinate investiţiilor în agricultură, a anunţat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

„Politica agricolă comună 2021-2027 va începe efectiv din 2023 şi avem în aceşti doi ani de tranziţie alocată o sumă de 6,2 miliarde de euro, 3 miliarde sunt plăţile directe, plăţile pe suprafaţă sau pe număr de animale şi 3,2 miliarde sprijin pentru investiţii în activităţi agricole”, a declarat Oros în cadrul unei conferinţe de presă.

Oficialul a adăugat că sunt avute în vedere în special acele aspecte care reprezintă priorităţi pentru agricultura românească.

Printre priorități, potrivit ministrului, se numără, „de la fărâmiţarea proprietăţilor (…) creşterea asocierii economice între micii producători, creşterea puterii lor de negociere, dezvoltarea pieţelor locale şi promovarea produselor tradiţionale, managementul situaţiilor de risc (…) la prevenirea îmbătrânirii fermierilor şi a personalului care lucrează în agricultură”, a precizat Adrian Oros.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.549