Cu sprijinul Centrului Cultural Buftea şi al Primăriei Buftea, Centrul de Arte ”Laboratoarele de Talente” a organizat sâmbătă, 6 mai, un nou vernisaj al unei expoziții care a adus laolaltă peste 60 de expozanți, respectiv 70 de lucrări de desen și pictură – studii de naturi statice în creion și cărbune, picturi în acuarelă și exerciții cubiste.
„Poate că suntem prea preocupați de parcurs, de procesul studiului și al creației și nu arătăm suficient ceea ce lucrăm, implicit evoluția cursanților ”Laboratoarelor de Talente”. Prin urmare, luna mai ne reamintește de fiecare dată că am mai crescut, la propriu și la figurat. Atelierul împlinește la sfârșitul acestei luni, 9 ani de când și-a deschis brațele, iar noi sărbătorim așa cum ne stă mai bine, mai exact cu un vernisaj al cursanților atelierului. Expoziția reunește atât cursanți foarte vechi, care vin la atelier încă de început, cât și copii care frecventează cursurile noastre de numai 1-2 ani”, a declarat Grațiela Aolăriți, artist plastic, autor și ilustrator, profesor de arte plastice și coordonator de ateliere la ”Laboratoarele de Talente”.
”Laboratoarele de Talente” funcționează, din anul 2014, cu sprjinul Primăriei orașului Buftea și al Centrului Cultural și este condus de Grațiela Aolăriți, artist plastic profesionist, licențiat în Arte Plastice și Decorative. Cursurile sunt frecventate de copii cu vârste între 6 și 16 ani. Centrul de Arte “Laboratoarele de Talente” oferă cursuri de ceramică, modelaj, desen artistic, pictură decorativă şi de șevalet.
”În continuare, doresc să-mi împărtășesc bucuria de a putea lucra cu copii care, în timp, au înțeles valoarea perseverenței și recunoștința pentru alegerea părinților de a-i sprijini în educarea lor în ramurile artelor plastice. Tot pe această cale țin să transmit mulțumiri Primăriei Buftea și Centrului Cultural Buftea pentru susținerea activităților noastre și pentru găzduirea expozițiilor cursanților ”Laboratoarelor de Talente”. După cum vedeți, în spatele rezultatelor și evoluției noastre se află, de fapt, o echipă, un scop comun, pasiune sau cel puțin aplecarea către frumosul și alinarea pe care ni le poate aduce arta în viața noastră“, a mai spus Gabriela Aolăriți.