Preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, a declarat pentru MEDIAFAX că îi cere premierului Victor Ponta să intervină în scandalul de la nivelul Consiliului Judeţean legat de majoritatea realizată de PSD cu PPDD şi PDL, pentru a rezolva situaţia operatorului de apă.

„E o problemă nu gravă, foarte gravă (…) USL aici nu funcţionează, am ridicat această problemă la toate nivelurile. PSD a creat majoritatea cu consilierii de la PPDD şi cu o parte din consilierii de la PDL“, a declarat Petrache. El a susţinut că reprezentanţii PSD în Consiliul Judeţean au absentat, din nou, la şedinţa CJ, după ce  decizia asupra operatorului de apă, care riscă să intre în faliment, a fost amânată de două ori. Marian Petrache a precizat că dorește „sensibilizarea factorilor decizionali mai mari“, care să se implice, pentru a rezolva disputa. El a mai declarat că îl are în vedere pe premierul Victor Ponta, preşedintele PSD. „Exact, da, nu mi-e ruşine să fac şi lucrul acesta. Important este ca acest operator (de apă – n.r.) să rămână în viaţă, îmi asum managementul împreună cu echipa de acolo, să termine de pus în aplicare primul proiect de management de aproximativ 90 de milioane de euro şi să ia al doilea proiect de aproximativ 300 de milioane de euro“, a spus președintele CJI. El i-a acuzat pe reprezentanţii PSD că vizează intrarea în faliment a operatorului de apă, care are 3,5 milioane de lei datorii către bugetul de stat şi alte 3,5 milioane de lei datorii către Apa Nova. 

„În cazul în care intră în faliment, se întâmplă două lucruri. Unu, va trebui să returnăm cei 85-90 de milioane de euro înapoi, pe care i-am luat de pe fonduri europene, şi bineînţeles că pierdem şi următorul ciclu financiar, unde noi suntem deja gata cu masterplanul, suntem în faza de realizare aplicaţie, adică într-o lună, două am putea să depunem cererea de finanţare pentru masterplan, care este evaluat undeva la 300 de milioane de euro“, a declarat Petrache. Şeful CJ Ilfov, vicepreşedinte al PNL, a precizat că afirmaţiile sale privind riscurile unui faliment al operatorului de apă din Ilfov se bazează pe o adresă oficială remisă Consiliului Judeţean.