Universitatea din București a trimis Ministerului Educației rapoartele Comisiei de Etică și al specialiștilor privind teza de doctorat plagiată de Victor Ponta, relatează site-ul Hotnews.ro

Rectorul Universității București, Mircea Dumitru a spus că cele două rapoarte au o scrisoare prin care a solicitat doamnei ministru Ecaterina Andronescu să examine-ze situația și să ia măsurile legale care se impun. Conform rectorului  „oficiul juridic al MECTS urmează să studieze cazul și să se pronunțe. Numai Ministerul este în mă-sură, în acord cu legislația actuală românească, să decidă dacă se impun anumite măsuri legale. Universitatea din București și în general universitățile din România nu au aceste prerogative legale. În scrisoare am solicitat Ministerului Educației, doamnei ministru, să examineze situația si să ia măsurile legale care se impun. Nu am putut cere explicit niciun fel de măsură”. 

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru Hotnews că nu a avut timp să vadă raportul trimis de Universitatea București.  „Nu l-am văzut, vă măr-turisesc. Știu că l-a trimis, dar nu am apucat. Nu am apucat să mă ocup de el pentru că și ieri, și azi (17 și 18 octombrie. N.red) am avut două zile destul de complicate. Nu cred că am de ce sa îl țin, dar lăsați-mă să îl citesc și să gândesc un răspuns. S-ar putea să nu fie o corespondență totală între ceea ce scrie în scrisoare și ceea ce s-a spus public, așa încât eu sunt om al științelor exacte și nu îmi place să vorbesc în necunoștință de cauză niciodată”, a susținut ministrul Educației.