Premierul Victor Ponta, după ce a aflat că i-au fost interceptate convorbirile telefonice a solicitat oficial Direcţiei Naţionale Anticorupţie să publice imediat transcrierile convorbirilor telefonice. În caz contrar Ponta va considera că DNA se implică în bătălia politică.

În şedinţa de miercuri a Guvernului, premierul a comentat ironic că este normal ca un prim-ministru, “ca orice român”, să fie interceptat în discuţiile telefonice dar speră ca, dacă se poate, să nu fie totuşi prezentate public discuţiile cu soţia sa. “Toate celelalte convorbiri ale mele sunt publice, sunt legale, şi voi cere astăzi oficial celor de la DNA dacă au – eu aşa am citit în ziarele lor – convorbiri ale mele. Dacă au, îi rog să le publice pentru a nu fi influenţat în niciun fel…Aşa citesc în ziarele care citează sursele de la CSM, că eu nu am acces decât legal şi nici nu vreau să am altfel. Voi face o cerere legală, pentru că vreau să închidem rapid. Asta nu înseamnă că îmi fac iluzii că mâine nu va apărea altceva. În fiecare zi vom avea un nou atac politic, o nouă dezinformare”, a spus Ponta.

El s-a adresat apoi miniştrilor Transporturilor şi Finanţelor, spunându-le că, dacă au fost interceptaţi şi ei, să publice convorbirile în care le-a cerut să aplice diferite măsuri în domeniile pe care le conduc, cerându-le astfel miniştrilor să nu uite de aceste solicitări. “Vă rog un singur lucru: să fiţi calmi. Mai este puţin până pe 29 iulie şi atunci o nebunie de opt ani se va încheia într-o zi prin votul oamenilor”, a conchis premierul în discuţia cu miniştrii.