În această săptămână, românii vor vedea dacă PSD se va transforma în PSD-D, deoarece vor avea negocieri cu partidul lui Dan Diaconescu, în privința colaborării în teritoriu. Această soluție este cel puțin stranie, după ce Ponta și DD s-au bălăcărit în fel și chip.

Întrebat cum se înţelege cu Dan Diaconescu, Ponta a răspuns: „Perfect, că nu vorbim. Eu am discutat cu conducerea partidului, doamna Man, secretarul general și, în rest, discutăm din punct de vedere al majorităţilor politice la nivel local, la nivel parlamentar și guvernamental”.

Ponta a mai arătat că îl felicită „strict politic” pe Vasile Blaga întrucât, cu doar 12%, „a devenit șef peste toate judeţele din România, manipulând pe cei de la PNL”.

„Dincolo de politică, dacă vorbim de faptul că totuși românii au votat în 2012, practic, în toată ţara, să nu mai fie PDL la guvernare, iar în 2014, după înţelegerea dintre Blaga-Iohannis, se trezesc cu PDL la guvernare în teritoriu, nu prea e corect, dar așa e în politică”, a adăugat Ponta.

Victor Ponta a mai arătat că, atunci când PP-DD era aliat cu PDL și PNL și a semnat moţiunea de cenzură, acest partid era declarat de către unii analiști drept „aliat extrem de important și extraordinar de bun”, iar dacă se aliază cu PSD, este considerat „rău”.

„Dacă nu se mai aliază cu PDL și PNL, deodată cei de la 

PP-DD sunt foarte răi. Să fim serioși! Deci ei sunt buni dacă se aliază cu PDL și PNL și sunt răi că se aliază cu noi? Nu, eu cred că electoratul PP-DD este mult mai apropiat ca și gândire, ideologie, cerinţe și așteptări de electoratul de centru-stânga al PSD”, a mai spus Ponta.

El a mai spus că, dacă PP-DD va avea prezenţă în guvern, reprezentanţii PP-DD vor fi stabiliţi de acest partid.

Întrebat în legătură cu faptul că Dan Diaconescu ar dori conducerea a două ministere, Transporturi și Diaspora, Ponta a răspuns: „Acum, dacă îi dăm lui Diaconescu tot ce își dorește, el o să fie președintele României, a anunţat asta, după cum a fost și deputat de Gorj”.

Ponta a mai arătat că nu îl deranjează dacă există și alte păreri în PP-DD, cum este a lui Daniel Fenechiu.

„Nu totdeauna toată lumea este de acord cu ceea ce se decide, de aceea avem structuri, ne sfătuim. Doar în partidul domnului Antonescu, când Antonescu era președinte, dădeau cu toţii din cap că da, are dreptate Crin. Acum, noi, ceilalţi, suntem fiinţe vii”, a adăugat premierul Victor Ponta.