Grupul PP-DD din Camera Deputaţilor a solicitat eliminarea taxei radio-tv, pentru că nu este corect faţă de cetăţeni să plătească taxa de două ori, a declarat  deputatul Daniel Fenechiu, care a subliniat că nu este un demers împotriva radioului sau televiziunii publice.

“Unii au interpretat demersul nostru ca fiind un demers împotriva radioului şi televiziunii publice, nici vorbă de aşa ceva. Există o altă problemă şi este că cetăţeanul plăteşte de două ori acelaşi serviciu, pentru că serviciul tv este plătit atât pe factura de electricitate, cât şi pe abonamentul de cablu. Motivul pentru care am solicitat eliminarea taxei radio-tv este pentru că nu este corect ca românii să plătească de două ori acelaşi serviciu, pentru a obliga guvernanţii să găsească o soluţie corectă în ceea ce priveşte această problemă”, a spus Fenechiu într-o conferinţă de presă, la Palatul Parlamentului. 

Întrebat dacă mai are vreo şansă proiectul de lege privind eliminarea taxei după ce a primit raport de respingere din partea Comisiei de cultură, el a răspuns că “lucrurile nu sunt jucate”. 

Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaţilor a acordat marţi raport de respingere propunerii legislative pentru eliminarea taxei pentru serviciile publice de radio şi televiziune, iniţiativă a unui grup de deputaţi PP-DD şi UDMR.