Se ştie că Dan Diaconescu are o ură acerbă faţă de ciocoi, aşa cum îi numeşte el pe parveniţii ultimilor 4-8 ani. Se mai ştie că PPDD este Partidul Poporului – Dan Diaconescu, o mişcare populară care, cel puţin teoretic, îi ocoleşte pe oportuniştii îmbogăţiţi şi poziţionaţi în funcţii de conducere, practicanţi ai traseismului politic plecaţi în căutarea unui partid care să le fie pavăză, sau măcar manta de ploaie pentru vremuri reci şi ploioase.
Ce nu se ştie este ce caută Ion Stoica în rândul PPDD. Adică ce caută Stoi­ca, este vizibil cu ochiul liber din avion, cum de i-a deschis Dan Diaconescu uşa PPDD-ului, nu se poate înţelege nici cu lupa, de la 10 centimetri. Asta doar dacă nu cumva PPDD este doar un alt foc de paie, sau un fâs electoral, iar Dan Dia­conescu, aido-ma celorlalţi politicieni pe care acum îi înfierează, face acelaşi joc politic murdar. Atunci are totul sens, iar Ion Stoica a făcut pasul logic către partidul potrivit.
Ce nu ştim dacă ştie şi Dan Diaconescu este faptul că Stoica a ajuns la o performanţă greu de egalat chiar şi de domnul Dan Claudiu Tănăsescu, ex-primarul de Mogoşoaia, bifând  trei partide în trei luni.
 A plecat de la PRM, care nu mai reprezenta niciun fel de interes şi nu îi mai aducea niciun fel de beneficii, ba mai mult C.V. Tudor avusese cândva  proasta inspira-ţie să îi ceară oarecari contribuţii financiare, iar Stoica este deosebit de sensibil în momentul în care cineva face apel la bănuţii săi greu adunaţi.  Le a dat cu flit, deşi peremiştii îl făcuseră primar.
Şi-a ancorat corabia care avea pânzele umflate de vântul propriului interes, mascat de discursuri populiste, ipocrite şi demagogice, întru prostirea alegătorilor şi a poposit vreme scurtă la UNPR. Aici oamenii şi-au dat repede seama că au de-a face cu un oportunist incapabil să şi rezolve propriile probleme, un om slab, lipsit de orice iniţiativă, care cerea ajutorul la orice pas pe care-l făcea, fiind capabil să sune la linia de urgenţă a ­UNPR chiar şi în cazul unei banale constipaţii. “Toată ziua vine şi se plânge ca o vulvă proastă (evident interlocutorul a folosit alt cuvânt în loc de “vulvă”, neacceptat de bunele uzanţe – n.r.). Toţi s-au săturat de el”, este declaraţia unui fost coleg UNPR-ist. Pus pe lista de aşteptare, Stoica părăseşte şi corabia lui Gabriel Oprea, dându-şi arama, de chelner în căutare de bacşişuri, pe faţă. Cum toate uşile îi erau închise, din cauza Lambadei pe care a jucat-o cu mai-marii formaţiunilor politice mari şi istorice, cum nu mai avea alte alternative, Stoica a bătut la uşa lui Dan Diaconescu, cerând azil politic. Diaconescu, credem noi, habar nu are că de fapt în PPDD a intrat un om care are tot atâta credibilitate politică cam cât păr are o broas-că.
Din discursul sforăitor şi demagog pe care Ion Stoica l-a avut la intrarea în PPDD am reţinut doar că “dacă poporul îl vrea în PPDD, atunci el se supune şi face popo-rului pe plac”. Poporul nu i-a cerut nimic, decât să îi fie primar, iar el a înţeles că a fi primar înseamnă a ocoli nevoile poporului, a-l minţi, a-l purta pe la uşi închise, a da mită electorală şi a favoriza strict cercurile proprii de interese. A uitat să îi spună lui Diaconescu cum i-a persiflat pe PPDD-işti când anul acesta, în şedinţa de consiliu local, au cerut, conform legii un spaţiu pentru sediul partidului. “N-avem” a fost replica primarului, care i-a îndemnat astfel şi pe consilierii aserviţi să facă băşcălie. Nor-mal că n-avea, doar în sediul PRM din Buftea nu mai există altă activitate în afara chefurilor de pomină trase de mâna dreaptă a primarului, Eugen Duţă, fiind locul unde “tinerii peremişti” trag ciolhanuri şi ocazional, cînd reuşesc să pună mână de la mână şi adună suficienţi bani, se mai dezvirginează câte unul dintre ei, cu ajutorul vreu-nei traseiste adunate de pe lângă gară. Cum să cedeze Stoica cele două spaţii unde mâna sa dreaptă face pe importantul în faţa amicilor? Cum să le preia PPDD?! Pen-tru asta se poate oricând ceda spaţiul pe care cu emfază l-a inaugurat ca sediu ­UNPR Buftea, nu-i aşa? Că tot a părăsit barca, iar scopul scuză mijloacele, plus că banii pe chirie ajung tot la el în buzunar. Că aşa e Stoica, altruist. Şi om bun, să-l pui pe rana duşmanului!
Oare i-a spus lui Diaconescu faptul că în patru ani ca viceprimar şi încă patru ca primar, Ion Stoica a reuşit să treacă de la un amărât de VW Passat cu seriile poan-sonate într-un garaj dosnic, maşină pe care deseori o împingea din lipsă de baterie şi de la o amărâtă de baracă unde vindea la geam ţuică din mânecă de pufoaică, la un BMW X3, un Mercedes GL, după ce prin mâinile sale şi ale soţiei au mai trecut un Hyundai Tucson, un VW Touareg, un Mercedes Vito (pe care-l mai are), o Dacia Logan cumpărat anul trecut, (înmatriculat pe numele mamei sale care n-a avut în viaţa ei permis de conducere), un ATV care naiba ştie pe unde stă ascuns şi un BMW X6 despre care se jură non-stop că n-a fost niciodată al lui ci doar “îl ţinea în garaj pentru un prieten şi din când în când (timp de vreun an şi jumătate) se mai dădea cu el”? Ştie Dan Diaconescu că toate astea, la care se mai adaugă construcţia hotelului de pe DN7, vila de la Câmpina, vila de la Cornu, casa de vacanţă de la Moeciu, pa-re-se şi o pensiune în Austria, SPA-ul din curte, care înseamnă încă o casă, piscina din spatele casei mari, s-au realizat în numai opt ani şi doar cu un salariu de primar  de 2800 lei, diminuat cu 25% de guvernul Boc, la care se mai adaugă un salariu de 1500 lei pe care îi aduce soţia de la Domeniile Ştirbey unde se joacă de-a şefa per-sonalului? Poate Dan Diaconescu îl vede pe Stoica un viitor ministru al Industriilor şi Dezvoltării, cu atare calităţi? Sau de ce nu, un Ministru de Finanţe care poate scoate bani şi din piatră seacă? Sau de ce nu, poate Dan Diaconescu îl doreşte pe Stoica în partidul său, având în vedere pentru el postul de Ministru al Turismului, că tot s-a specializat în trasee politice şi parcurgerea lor fără obstacol, îm timpi record?