Prima sărbătoare închinată Maicii Domnului, Buna Vestire din 25 martie, a fost motiv mare bucurie în rândul credincioșilor din Corbeanca. Plini de pioșenie, zeci de enoriași din comună s-au rugat în tihnă pentru sănătate, mântuire și bunăstare și au luat parte, cu evlavie, la slujba specială a hramului parohiei ocrotită de Preacurata Fecioară Maria. Cu toții, au aflat minunata veste a întrupării Fiului Sfânt.  

Parohia Buna Vestire din Corbeanca este un adevărat loc de pelerinaj. La fiecare sărbătoare, câteva ceasuri bune, zeci de oameni își caută alinarea în lăcașul de cult. Marți, 25 martie, pentru enoriașii veniți la micul ansamblu mânăstiresc, a fost o zi deosebită. Ziua hramului bisericii, este o sărbătoare ce i-a apropiat și mai mult de de smerenie, de divinitate și de preoții care le sunt veșnic în suflete. Este vorba de­spre părintele Cristian Bur­cea, protopopul Protopopiatului de Ilfov Nord, care le-a fost duhovnic timp de 14 ani, cât a slujit în parohie și preotul Cosmin Brânzea, actualul paroh. La Biserica Buna Vestire din Corbeanca, de când pășești pentru prima dată pragul lăcașului de cult, te cuprinde o liniște interioară pe care mulți o caută o viață-ntreagă. În acest loc binecuvântat de Dumnezeu, oamenii vin împovărați de grijile, durerile și greutățile vieții, și pleacă acasă cu  sufletele curate și ușurate ca o pasăre. Cu glasuri de aur, preoții și corul preoțesc au oficiat o slujbă impresionantă. Cu vorbele lor sfinte, clericii au cuvântat, le-au întărit credincioșilor dragostea pentru Dumnezeu și Maica Lui, Preacurata Fecioară Maria, pe care i-au sărbătorit în această zi minunată.

“Importanța acestei zile pentru parohia noastră, derivă din importanța sărbătorii în sine pentru toți creștinii ortodocși. Cu particularitatea că am avut alături de noi preoții parohiilor învecinate și, după slujbă, ne-am adunat cu toți credincioșii în jurul unei mese cu produse din pește. Astăzi, am susținut slujba Utreniei, continuată cu Liturghia Sfântului Ioan Gură de, Aur unită cu Vecernia și încheind cu slujba Parastasului pentru ctitori.

Au slujit alături de noi, părintele protopop de Ilfov Nord, Cristian Burcea, părintele Petre, un preot pensionar care locuiește la noi în parohie, părintele Bogdan Benchescu de la Tamași, părintele Adrian Ciobotoiu de la Ostratu, părintele Constantin Ciortan de la Petrești și părintele diacon Costel Ursu de la Parohia Sfântul Nicolae din București. Hramul Bisericii noastre aproape coincide cu venirea mea în această parohie. Anul trecut, pe 15 martie, în duminica izgonirii lui Adam din Rai, din încredințarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, eram numit preot paroh al acestei parohii”, explică preotul Cosmin Brânzea, parohul Bisericii Buna Vestire din Corbeanca. 

“Cu multă bucurie, Duhul Sfânt ne-a adunat, astăzi, în această biserică să aflăm și să prăznuim vestea cea bună. Vestea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Momentul când Arhanghelul Gavriil s-a pogorât din ceruri și i-a vestit Fecioarei Maria că-l va naște pe Fiul lui Dumnezeu, iar Ea a acceptat zămislirea fără să clintească. În 25 martie, o cinstim pe Preacurata Maria și ne rugăm Ei, pentru că tot ce am pierdut prin păcatul săvârșit de Adam și Eva – harul, Raiul, pe Însuși Dumnezeu, le putem redobândi prin Maica Domnului care a dus o viață smerită, a trăit în sărăcie și a suferit cel mai mult pe acest pământ. Să nu uităm că Ea are puterea de a schimba decizia lui Dumnezeu și să trăim cu nădejdea că știe sufletul, cunoaște dorința, casa, familia și toate bunurile fiecărui creștin”, a spus părintele Cristian Burcea.