Concordia Chiajna a revenit în România, din cantonamentul avut în Turcia, cu cinci zile mai târziu, prelungirea stagiului fiind cu ghinion.

Dacă ar fi revenit în țară la data stabilită, Concordia nu l-ar fi pierdut pe fundașul Bucurică, pentru cel puțin două luni și jumătate și nu și-ar fi umplut infirmeria după accidentările suferite în timpul meciului cu Zimbru Chișinău.

Programată inițial pentru vineri, 7 februarie, întoarcerea fotbaliștilor Concordiei Chiajna în țară a fost amânată, din cauza condițiilor meteo, cu încă cinci zile, Melinte & Co rămânând să se antreneze pe terenurile resortului Titanic până marți, 11 februarie.

În „prelungirile” cantonamentului, Concordia a învins cu 1-0 pe Zimbru Chișinău și a terminat la egalitate, 2-2, cu rușii de la Terek Groznîi.

Frați până la tibii

Cu scântei a fost meciul cu „frații” moldoveni, câștigat de ilfoveni cu 1-0, după un gol marcat de brazilianul Weling­ton în primul minut de joc. Partida a fost întreruptă și, apoi, încheiată în minutul 74, după ce un jucător de la Zimbru l-a lovit cu pumnul în față pe Florea. A urmat o încăierare generală, în urma căreia arbitrul turc a pus capăt jocului. De altfel, întreaga partidă a fost presărată cu atacuri care au lăsat urme adânci pe tibiile jucătorilor ilfoveni. Prima victimă, Bucurică, a fost lovit puternic de un adversar la tibia piciorului stâng și a părăsit terenul, medicii spunând că are șanse mici să mai joace în returul acestui campionat. Nici Welington nu a putut termina prima repriză, ieșind de pe teren cu entorsă la piciorul drept. Duritățile au continuat și în partea a doua, culminând cu momentul în care Florea a fost lovit în față.

În celălalt meci al „prelungirilor”, Concordia a terminat la egalitate, 2-2, cu cecenii de la Terek. În minutul 61 era 2-0 pentru Concordia, goluri Da Costa și Serediuc, dar Terek a egalat punctând mai întâi în minutul 68, apoi în minutele de prelungire.

Concordia Chiajna a deschis sezonul 2014 în Liga I jucând, după închiderea ediției ziarului nostru, restanța cu Steaua – meci care ar fi trebuit să aibă loc în etapa a III-a a turului! -, în Ghencea. Culmea, în prima etapă a sezonului, Concordia joacă cu… Steaua, dar la Chiajna, luni, 24 februarie, de la ora 19.30.

Programul primei etape a sezonului din Liga I:

Săgeata Năvodari – FC Botoșani, 21 februarie, ora 18.00 – 

Digi Sport; Astra Giurgiu–Corona Brașov, 21 februarie, 

20.30 – Digi Sport; Oţelul Galaţi–Pandurii Tg Jiu, 22 februarie, 19.00 – Digi Sport; Dinamo-Viitorul, 23 februarie, 14.00 – Dolce Sport/Antena 1; CFR Cluj–FC Vaslui, 23 februarie, 18.00 – Digi Sport; FC Brașov–Petrolul Ploiești, 23 februarie, 20.30 – Digi Sport; Ceahlăul Piatra Neamţ–U Cluj, 24 februarie, 18.00 – Digi Sport;  Concordia Chiajna–Steaua, 24 februarie, 19.30 – Dolce Sport; Gaz Metan–Poli Timișoara, 24 februarie, 20.30 – Digi Sport.