Primarul Gheorghe Pistol a dat startul competiției

După organizarea a 4 concursuri de duatlon și tot atâtea de triatlon, Asociația Pegas Triatlon Club a „recidivat”. Sâmbătă, 1 octombrie, la Buftea, a avut loc prima ediție a unui semimaraton care, așa cum ne-a declarat Cosmin Rogoveanu, vicepreședintele Asociației, va deveni o tradiție pentru orașul ilfovean.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 371, ediția print

24-page-001

Semimaratonul Buftea, o competiție de alergare urbană, s-a adresat amatorilor și a fost accesibil oricărui pasionat de sport și mișcare, indiferent de vârstă. El a fost organizat atât pe categorii de distanță, cât și de vârstă. Astfel, probele puse la dispoziție au avut lungimi de 7 km, 14 km și 21 km, iar traseul a fost format dintr-o o buclă de 7 km, din care 2 km pe Domeniul Știrbey, care a fost parcursă de concurenți o dată, de două, sau de trei ori, iar participanții au avut posibilitatea să intre și în clasamentul de la 7 km, cei care au înregistrat cel mai bun timp la toate cele trei probe urmând să fie declarați campioni absoluți.  Categoriile de vârstă au fost stabilite din 10 în 10 ani, astfel: maximum 19 ani, 20-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50-59 ani și peste 60 ani. Startul a fost unic pentru toate cele 3 probe și pentru toate categoriile de vârstă. Toți participanții au primit medalii, indiferent de locul pe care s-au clasat, iar pentru primii trei cupe și premii în produse oferite de Redis Nutriție și Sloop.

Participare națională și internațională

La start s-au prezentat 137 de alergători din țară și chiar și din străinătate. O prezență inedită a fost japoneza Hiroko Ogawa, care a și câștigat toate cele trei probe, la categoria sa de vârstă, 50-59 de ani, dar și ucraineanca Guzel Mirasova, venită tocmai din Vladivostok. Startul competiției a fost dat de primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol. „Sunt convins că vom avea competitori puternici. Haideți să dăm valoare acestei competiții!”, a spus edilul, înaintea startului.

Cum să te vindeci, prin sport

Concursul a fost foarte disputat, participanții dând totul pentru a se clasa cât mai bine. Ne-a impresionat, însă, decanul de vârstă al competiției Petru Andrei Condurache, care, la 67 de ani, s-a clasat pe locul I la toate cele trei probe. El are o poveste foarte interesantă, un exemplu despre cum îți pot schimba destinul prin sport. Dl. Condurache a avut diabet insulinodependent, timp de 14 ani. A ținut un regim special, bazat pe sucuri de legume și fructe și, anul trecut, a fost declarat vindecat de această boală. „Simțeam că am o energie nemaipomenită. Am întrebat-o pe soția mea ce să fac. Ea mi-a propus să mergem să alergăm, pe malul mării, noi suntem din Constanța. După un an, am început să participăm la competiții de alergare, la semimaratoane, în țară și în străinătate”, ne-a povestit dl. Condurache. De altfel, și soția lui, Camelia, s-a clasat pe locul trei la proba de 14 kilometri…