Înălţarea Domnului la cer, celebrată pe 24 mai, în joia săptămânii a şasea după Sfintele Paşte, a fost motiv de bucurie pentru localnicii din satul Roşu, comuna Chiajna. Ca la orice altă zi mare, preotul de suflet al enoriaşilor şi-a tratat credincioşii, de la mic la mare, cu mâncare tradiţională şi ­cadouri speciale.
Pentru creștinii orto­docși de pretutindeni, Înălţarea Mânutitorului Iisus Hristos la cer este o sărbătoare la fel de importantă ca şi Sfintele Paşti. Aceasta este una din-tre cele mai vechi sărbători creştine, despre care amintesc Constituţiile Apostolice.
Încă din anul 332 se amintește despre Înălţarea Domnului cu trupul la cer de pe Muntele Măslinilor, în văzul apostolilor şi a doi îngeri. “Praznicul Înălţării Domnului cu trupul la cer se sărbătoreşte în fiecare an la 40 de zile după Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor. Ridicarea la cer cu trupul a Domnului, Dumne-zeului şi Mântuitorului nostru Iisus  Hristos s-a petrecut pe Muntele Măslinilor înaintea ucenicilor Săi şi a Maicii Sale, făgăduindu-le acestora că le va trimite lor pe Mân-gâietorul, adică pe Duhul Sfânt – sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt fiind la 10 zile după Înalţare şi la 50 de zile după Sfintele Paşti” mărturiseşte părintele Ion Ciucă, parohul Bisericii din Roşu.
Ouă roșii și cozonaci 
De Înălţare, sute de credincioşi veniţi la Biserica Roşu din Ilfov au asistat cu evlavie la slujba susţinută de preotul Ion Ciucă şi fiul său cel mic, Ionuţ. După îndeplini-rea solemnă a ritualurilor bisericeşti de către preoţi aproximativ 100 de localnici cu venituri modeste au luat parte la masa frăţească alături de slujitorii lăcaşului de cult, în cantina bisericii. Cele mai iscusite bucătărese din Roşu, ajutate şi coordonate de preoteasă au pregătit pentru acest eveniment cozonaci, ouă roşii şi multe alte bună-tăţi, după datină. “Am avut cam o sută de persoane la masă, de la copii de numai câţiva anişori până la persoane mai în etate. La plecare, cei mai mici participanţi la slujbă au primit cadouri care constau în dulciuri, daruri donate de familia Laslo, oameni cu suflet mare cărora le place să aducă o bucurie pe chipurile copiilor şi cărora, le mulţumim pe această cale”, ne-a spus preotul Ion Ciucă.   
Cruce de flori la ­Mormântul Eroilor
Ca în fiecare an, de Înălţare au fost pomeniţi Eroii Neamului. Cu acest prilej, slujitorii lăcaşului de cult de la Roşu au realizat o coroană de flori cu totul specială. O cruce formată din flori superbe de sezon. „Fie ca sărbătoarea Înălţării Domnului la cer să înalţe “în duh şi adevăr şi sufletele tuturor creştinilor”.”