Ministerul Sănătăţii a anunţat că, pe 11 mai, va avea loc, la sediul Institutului de Sănătate Publică, prima dezbatere publică pe tema legii vaccinării. Cei care vor să ia cuvântul în cadrul şedinţei trebuie să trimită şi în format electronic propunerile pe care le vor prezenta.

Articol apărut în nr. 350 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

Propunerile vor fi trimise adresa de e-mail propuneri@ms.ro, cu spe­cificarea articolului sau ar­ticolelor din proiectul de act normativ, data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului, până pe 10 mai.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, luarea cuvântului se va face în ordinea înscrierii, iar timpul alocat pentru fiecare persoană este de trei minute. Fiecare participant, după intrarea în sala de şedinţe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la şedinţa publică.

La dezbaterea publică vor participa Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, Rareş Trişcă, secretar de stat, Alexandru Rafila, consilier personal al ministrului Sănătăţii, Amalia Şerban, director general, Direcţia generală asistenţă medicală şi sănătate publică, reprezentanţi ai Direcţiei generale programe – Agenţia Naţională pentru programe, Direcţiei generale resurse umane, juridic şi contencios, ai Institutului Naţional de Sănătate Publică şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Proiectul Legii vaccinării a fost pus în dezbatere publică în urmă cu aproximativ o lună şi a ridicat multe semne de întrebare atât părinţilor, cât şi medicilor sau organizaţiilor de sănătate. În această formă a proiectului nu există un capitol destinat sancţionării celor care nu îmunizează copiii sau care îndeamnă la nevaccinare, dar ministrul sănătăţii, Florian Bodog a declarat că o astfel de secţiune ar putea fi introdusă în urma dezbaterilor publice.