Primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea, anunţă că, “după lungi aşteptări şi multe eforturi, ne apropiem tot mai mult de momentul în care vom putea spune că transportul în comun din localitatea noastră este unul civilizat”.

Articol apărut în nr. 346 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

pagina de ziar 10 poza

Edilul a făcut, în acest sens, referire la simularea cerută şi efectuată, pe 6 aprilie a.c., de către Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB), pe ruta Romprim – Berceni. Potrivit declaraţiilor acestuia, cei de la RATB au dorit să vadă dacă pot întoarce autobuzele pe platforma betonată construită în comuna Berceni, la capăt de linie, şi s-au convins că acest lucru este posibil. S-a mai solicitat de către RATB amplasarea unei toalete ecologice, în apropierea platformei, pentru folosinţă de către şoferii autobuzelor.

foto 2 pentru cap

Următorul pas ce urmează a fi făcut este ca Primăria Berceni să fie contactată de către RATB pentru semnarea contractului privind prestarea acestui serviciu de transport public de către regia bucureşteană.

Amintim că, într‑un număr trecut al Jurnalului de Ilfov, vă precizam, legat de (re)introducerea RATB în Berceni, că va fi vorba de linia preorășenească 418, care va pleca de la stația Mamina (comuna Berceni) și va întoarce la Romprim (București). “Zilnic, se vor efectua 20 de curse, la un interval de 40-45 de minute. Costul unei călătorii va fi de 1,5 lei, în timp ce un abonament întreg va costa 70 de lei, iar unul redus 35 de lei. În fiecare autobuz vor fi prezenți supraveghetori autorizați, care se vor asigura că toți călătorii vor valida cardurile”, ne-a declarat atunci, primarul Gheorghe Covrigea.

foto 3 platforma

În comuna Berceni, vor fi opt stații, pe o rază de trei kilometri – pe lângă cele șase stații care au existat și în trecut, se vor introduce două noi, în Cartierul Nou și Cartierul Mamina. “Cu timpul, mulți oameni se vor lămuri că acest mijloc de transport este foarte util și își vor lăsa mașinile acasă. Dacă înainte mergeau cu mașina personală până la cea mai apropiată stație de metrou, acum pot lua RATB-ul, care va trece pe lângă trei stații de metrou: Berceni, Dimitrie Leonida și Apărătorii Patriei”, explica, la rândul său, Daniel Alexandru, viceprimarul comunei Berceni.

Pentru a atrage tinerii, cei doi și-au propus să doteze linia 418 cu internet wireless.