Dacă aveți drum prin București în aceste zile, trebuie să știți că autoritățile au luat măsuri pentru o circulație optimă. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat încă de ieri, la sediul Primariei Capitalei, un comandament de iarnă, în cadrul căruia a solicitat tuturor direcțiilor și instituțiilor din subordinea Municipalității să acționeze conform „Programului de măsuri și acțiuni pentru deszăpezire și combatere polei pentru iarnă 2017-2018”. Astfel, pe timpul nopții în teren au fost peste 500 de utilaje de deszăpezire iar pentru eventualele probleme întâmpinate pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, există și o linie telefonică destinată sesizărilor.

„Am convocat astăzi (n.r. – duminică, 21 ianuarie) comandamentul de iarnă pentru a lua măsurile necesare astfel încât populația să nu fie afectată din cauza condițiilor meteo din orele următoare. Având în vedere că în această noapte vor fi precipitații, întâi ploaie, apoi lapoviță și în cea mai mare parte a nopții ninsoare, operatorii de salubritate, care au contracte cu Primăriile de sectoare, trebuie să acționeze energic pentru îndepărtarea stratului de zăpadă care se va depune. Totodată, doresc să subliniez că Primăria Capitalei a pus la dispoziția cetățenilor un tel. verde 0800800868, număr de telefon la care bucureștenii pot semnala eventuale defecțiuni sau probleme provocate de condițiile meteo”, a spus primarul general, Gabriela Firea, citat de site-ul pmb.ro.
Tratamente de urgență cu materiale antiderapante 
De asemenea, Edilul Șef a solicitat tuturor operatorilor de salubritate din sectoarele Capitalei să efectueze de urgență tratamente cu materiale antiderapante, pe toate arterele de circulație principale și secundare și în special pe rampe, pante și poduri, pentru a preveni formarea poleiului: „Atenție sporită și la curățarea trotuarelor, pentru că acestea pot deveni periculoase din cauza gheții. Reamintesc că, potrivit legii, fiecare administrator sau proprietar de clădire are obligația să curețe spațiul din fața imobilului, operatorii de salubritate acționând în fața școlilor, spitalelor, instituțiilor statului. Trebuie avut în vedere că mâine dimineață bucureștenii se duc la serviciu, copiii merg la școală sau grădiniță, deci va fi aglomerație și nu am dori ca din cauza stratului de zăpadă depus, circulația să fie și mai dificilă ca de obicei. Subliniez că toate tratamentele cu materiale antiderapante trebuie aplicate până în ora 6.00 dimineața, astfel încât utilajele de deszăpezire să nu blocheze traficul”.
În această iarnă, facilitățile oferite de PMB prin DGASMB includ 650 de locuri de cazare pentru persoanele adulte fără adăpost, (cu posibilitate de suplimentare), hrană caldă, îmbrăcăminte, igienizare etc.