Drumurile naţionale şi autostrăzile sunt deschise circulaţiei publice şi nu au fost instituite restricţii de viteză sau de tonaj, în contextul atenţionărilor meteorologice Cod galben valabile până diseară, la ora 22:00 în toată țara.

 

„În cursul zilei de astăzi sunt pregătite să acționeze peste 13.000 de angajați ai M.A.I., dintre care 4.600 de poliţişti, 3.500 de jandarmi și 5.100 de pompieri cu 3.031 mijloace de intervenție. Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti ninge pe toată lungimea şi se acţionează cu 30 de autovehicule care lucrează în baterii de câte trei. Carosabilul este la negru. Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa ninge între kilometrii 12 (Bucureşti) şi 65 (Lehliu) însă, în prezent, se circulă în condiții de iarnă. Situația traficului rutier pe autostrăzi și drumuri naționale este raportată în permanență la nivelul Ministerului Transporturilor. Poliția Rutieră a luat măsuri suplimentare de asigurare a unei prezențe importante în stradă pentru dirijarea traficului, prevenirea producerii unor ambuteiaje și deblocarea aglomerațiilor care ar putea apărea. Recomandăm cetățenilor care pleacă la drum să se informeze din timp despre condițiile de deplasare. Prin centrul INFOTRAFIC, Poliția Română va informa periodic conducătorii auto despre situația și condițiile în care se circulă pe drumurile naționale și județene. La acest moment nu sunt înregistrate situații de persoane rămase înzăpezite sau la care accesul să nu fie posibil din cauza condițiilor meteorologice”, anunță reprezentanții Ministerului de Interne.

Potrivit aceleiași surse, din punct de vedere al alimentării cu energie electrică a consumatorilor finali sunt afectate 14 localități din 4 județe (AG, OT, TL și VN), însumând 3.167 de consumatori, iar pentru remedierea situației acționează 14 echipe de intervenție.