Probabil faptul că este de formaţie inginer constructor îl face pe primarul din Popeşti-Leordeni să clădească în ritm alert noua faţă a oraşului. Se reabilitează ilumina-tul public şi se extinde în zonele nou construite, se continuă modernizarea centrului urbei, se finalizează construcţia noului sediu al Poliţiei Locale şi Evidenţa Populaţiei dar şi construcţia unui nou liceu.
După o discuţie purtată cu primarul oraşului Popeşti-Leordeni, Grigore Trache,  am ajuns la concluzia că, pe zi ce trece, viaţa locuitorilor din această localitate se schimbă în bine. “Avem un contract în derulare pentru reabilitarea întregii reţea de iluminat public şi extinderea lui în zonele noi, cele cuprinse între şoseaua Berceni, Olteniţei şi Drumul Fermei. Urmează să fie finalizată în 4 luni şi noua clădire a Poliţiei Locale şi Evidenţa Populaţiei, zilele trecute fiind deja semnat contractul. Legat de evidenţa populaţiei, aş vrea să anunţ pe aaceastă cale localnicii popeştenii că am amenajat un sediu în Căminul Cultural în care, începând cu această lună, îşi pot face cărţile de identitate. Modernizarea
Centrului oraşului, în­­cepută anul trecut, continuuă şi acum. Au fost amenajate spaţii de parcare, vor fi create spaţii verzi şi zone de joacă pentru copii. Blocurile de pe şoseaua Olteniţei, strada Leordeni, strada Unirii şi o parte din Cartierul Danubiana vor fi reabilitate termic, aceasta fiind prima etapă dintr-un proces mai amplu care îşi propune reabilitarea termică a tuturor blocurilor”, spune primarul. Nici educaţia nu este neglijată. Oraşul dispune de şase grădiniţe de stat, trei şcoli generale iar, în scurt timp va fi inaugurat şi un liceu.
Asfaltarea este în grafic
Asfaltarea şi introducerea apei potabile sunt capitole la care se lucrează în ritm alert. În momentul de faţă, volumul apei potabile introdus în reţea este de 750 mc annual iar lungimea totală a reţelei de distribuţie a apei a ajuns la 45,2 km. Legat de străzi, au fost asfaltate pe o suprafaţă de 38,1 km, betonate pe 4,2 km şi pavate pe 1,2 km. Lungimea totală a străzilor este de 63,123 km, o mare parte dintre străzile neasfaltate aflându-se însă în zonele nou construite. Anul acesta vor fi asfaltate ultimele două străzi din cartierul Leordeni. Urmează străzile Triumfului, Occidentului, Amurgului, Popeşti Vest, Drumul Fermei, Sf. Gheorghe, Sf. Nicolae, Sf. Petru şi Pavel, Sf. Agnes, Zăbava Clu­ceru, Caporal N. Mihai şi Laurenţiu Raiciu.